Publicitat
Política · 7 de Juny de 2010. 21:54h.

Chacón es perfila de dos de Montilla

El PSOE preferiria un dirigent més afí com Celestino Corbacho

Chacón es perfila de dos de Montilla

Carme Chacón, amb José Montilla, en una reunió de la direcció del PSC

La progressiva tendència de les enquestes a reflectir una victòria clara de Convergència i Unió en les pròximes eleccions catalanes està donant cada vegada més importància al debat sobre el dirigent que ocuparà el número dos de la llista del partit per Barcelona, després de Montilla, a les eleccions.

Fonts no oficials del PSC han explicat sobre això que la importància del número dos resideix en "la hipòtesi" que una derrota contundent en les eleccions de tardor pogués deixar Montilla molt "tocat", fins al punt que es qüestionés la seva permanència al capdavant del partit.

Si es produís aquesta situació, el número dos de la llista adquiriria un gran protagonisme, perquè seria el dirigent destinat a organitzar el procés de successió i hauria d'assumir el control del partit fins que hi hagués una decisió definitiva.

En molts sectors del PSOE donen per fet que l'actual ministra de Defensa, Carme Chacón, serà rellevada en la propera remodelació de l'Executiu espanyol, que, segons algunes fonts del partit es podria produir després que Zapatero acabi la vicepresidència rotatòria de la Unió Europea.

Aquestes mateixes fonts del PSOE asseguren que Chacón podria llavors tornar a Catalunya i ocupar el número dos de la llista de Montilla, una eventualitat que no veurien amb mals ulls sectors importants de l'aparell del PSC, segons fonts del partit català.

No obstant això, alguns dirigents del PSOE, que també donen per segura la sortida de Celestino Corbacho en la propera remodelació del Govern de Zapatero, aposten per aquesta opció per ocupar el número dos de la llista de Montilla.

Aquesta opció té l'avantatge que la direcció del PSOE té total confiança en Corbacho, però molts dirigents del PSC consideren que, precisament per això, el ministre de Treball, amb una imatge excessivament espanyolista, no seria la figura adecuada per ocupar aquest lloc.

Òbviament, el sector més catalanista del PSC no acceptaria Corbacho, i a més estan convençuts que l'actual conseller d'Economia, Antoni Castells, no repetirà com a número dos de Montilla.

Fonts d'aquest sector consideren que Castells s'ha significat excessivament amb les seves postures crítiques respecte a Zapatero, i a més, els seus habituals intents de marcar un perfil propi del sector catalanista del partit no li beneficien a l'hora de repetir en el número dos de la llista.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Confuci, Osona, 08/06/2010 - 18:07


Montilla, Chacón, De Madre, Corbacho, Iceta, Zaragoza ....
Fot-li ,tots els d'el PSC són catalans de soca-rel.

#14 Tomàs, Lleida, 08/06/2010 - 17:43

Montilla

#13 kim, hospi, 08/06/2010 - 15:04

Chakon? ah si, la que juraba que iva a Madrid a defender los intereses de catalunya y en cuanto llegó le dieron un ministerio y se escondió detras de la cabra de la legión!!! menudos butiflers son a can psoe.

#12 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 08/06/2010 - 13:10

Com si l'importés a algú!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!

#11 Papitu, Espotsilvania, 08/06/2010 - 12:36

Ni un vot més a la mafia Botiflera.