Política · 31 d'Octubre de 2012. 08:13h.

Chacón és "rotundament i radical" contrària a la independència

La dirigent del PSC diu que "a Catalunya, la majoria àmplia ens sentim catalans i espanoles"

Chacón és "rotundament i radical" contrària a la independència

Chacón, en una foto d'arxiu

L'exministra de Defensa i actual diputada del PSOE al Congrés, Carme Chacón, assegura ser "rotundament i radical contrària a la independència de Catalunya" i advoca per un sistema federal perquè és "el que millor garanteix la convivència". "A Catalunya, la majoria àmplia ens sentim catalans i espanyols", afirma.

En una entrevista a El Mundo, defensa el federalisme com el sistema que "dóna vies perquè tots els ciutadans gaudeixin dels mateixos drets i es respectin i reconeguin les diferències sense discriminacions".

Opina que després de 34 anys "la nostra Constitució necessita una posada al dia i una ordenació clara i estable de l'organització territorial" i diu que, sense estar en les direccions ni del PSOE ni del PSC li consta que tots dos comparteixen una mateixa posició de fons : "Sí a una reforma federal de la Constitució, no a la independència".

La dirigent socialista evita donar suport explícit al dret a decidir que el PSC ha inclós en el seu programa electoral i es mostra partidària d'una reforma federal de la Constitució "que eviti que algú em pugui obligar a escollir entre si sóc catalana, espanyola o europea". També diu que el problema de l'expressió "dret a decidir" és l'ús que en fan els nacionalistes perquè "l'usen de forma equívoca i tramposa per dir independència" i sobre la proposta del PSC es limita a dir que "els ciutadans decidim cada vegada que votem".

Després de mostrar-se ella mateixa "rotundament i radical contrària a la independència de Catalunya" critica Artur Mas, de qui diu que "s'acomiada tan feliç després d'uns quants centenars d'anys de convivència (amb Espanya) només perquè en dues hores Mariano Rajoy i Artur més no es van posar d'acord".

"Aquesta és l'estafa que cal desemmascarar (...) Mostrant que davant del camí de la discòrdia i la ruptura hi ha un camí per superar junts les dificultats", afegeix.

Respecte a la situació interna del PSOE, assegura que les seves idees sobre la marxa del socialisme espanyol i sobre les seves perspectives "se les he comunicat en persona Alfredo Pérez Rubalcaba, de front, com el va demanar. I prefereixo que segueixi sent així".

Portada d'El Mundo

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#64 ROSA, LLEIDA, 02/11/2012 - 13:33

I aixó es noticia? Només voldria la independència si la fessin consellera, oi que si?

#63 Miquel, Salt, 01/11/2012 - 10:48

Sra. Chacón si vol ser només espanyola, o espanyola i catalana, ( ja li deixarem tenir els dos passaports), no hi tinc cap inconvenient, jo la respecto,....el que passa que si la majoria de catalans només volem ser catalans vostè també ens hauria de respectar.....
Ho entén això..... ?

#63.1 kimet, bcn, 01/11/2012 - 11:03

Dubto que entengui res que no sigui lo que el PSOE mani. Te cor de serf.

#62 Cigronet, SFG, 01/11/2012 - 10:25

Sra. Chacon, lamento haver de dir-li que és una mentidera. Si no vol la independència, vagi-se'n a Almeria. Vegem, Vostè creu possible estimar dos homes a la vegada? Si respon que sí, que és possible, llavors és que fot banyes com les dels cérvols als dos. Per tant això és el què està fent Vostè.

#61 No cola, bcn, 01/11/2012 - 00:16

Quina dona més manipuladora! Només la mou l´afany de poder. No quiero tener que elegir por mi hijo... No quiero tener que escoger entre mi padre y mi madre... NO COLA, CARMEN. NO T´ESFORCIS

#60 Socialista, socialista..., bcn, 01/11/2012 - 00:03

Ella és partidària de guanyar molts quartos i tenir mansió al Carib. Si el seu pobre avi la veiés!!