Política · 30 de Juliol de 2009. 15:55h.

Chacón, la pacifista

La ministra justifica la presència de l'Exèrcit a Montjuïc perquè són forces "de pau"

Chacón, la pacifista

Carme Chacón

La ministra de Defensa, Carme Chacón, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, ha defensat la presència del Ministeri de Defensa al Centre Internacional de la Pau del castell de Montjuïc. Chacón ha declarat que “hi serà present el Ministeri de Defensa representant l’administració general de l’Estat, perquè crec que ningú pot tenir ni un sol argument per no reconèixer l’agenda de pau que en aquest moment en el món suposen les forces armades de molts països i en particular les forces armades espanyoles”.

Sobre la retirada dels escuts franquistes dels edificis de Capitania i dels quarters del Bruc de Barcelona, Chacón ha explicat que estan pendents del que dictamini una comissió. “L’objectiu de la llei és que desapareguin, i és amb aquesta voluntat amb què la Comissió determinarà el que sí i el que no. Per tant, que quedi clara una cosa, hi ha un article que pel valor patrimonial i artístic quedaran eximides, però la voluntat de la llei és l’eliminació de tot símbol que enalteixi el franquisme”.

També ha dit que demanarà l’augment d’efectius militars a l’Afganistan si la situació d’aquest país ho requereix. ha explicat que els comicis afganesos del 20 d’agost són claus per a la governabilitat: “Si després de les eleccions, ara mateix no puc dir si és així o no, creiem que les condicions de seguretat fan necessari un augment determinat del contingent de manera estable, tornaré al Parlament a sol·licitar aquest augment de tropes”.

Responent a preguntes de Pere Mas sobre la possibilitat de reobrir el diàleg amb ETA, després de l’atemptat d’ahir amb cotxe bomba contra una caserna de la Guàrdia Civil a Burgos, la ministra de Defensa hi ha mostrat la seva “rotunda” oposició, després que la banda terrorista va trencar “de manera brutal” el procés de negociació i de diàleg: “Jo crec que ara mateix estem en l’estratègia correcta, perquè l’anterior, la del diàleg i la negociació, la va trencar, brutal i unilateralment, la banda terrorista”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Alan, Barcelona, 01/08/2009 - 09:36

Alguien recuerda donde estan las "vallas incruentas" que iba a poner zETAparo en ceuta y melilla despues de conmoverse cuando vio unas fotos de una avalancha de inmigrantes....vallas de pazz, ejercito de pazzz, negociacion de pazz pura demagogia zETApa

#12 Alan, Barcelona, 01/08/2009 - 09:30

las armas del ejercito no disparan. son armas de pazz, bombas de pazz. Si tan pacifista es ¿por que cuando va se pone un chaleco antibalas? pero lo increible es q todavia hay muchos borregos que se creen este cuento de la listilla esta.

#11 Missatge, BCN, 31/07/2009 - 13:33

Els espanyols a l'Afganistan no són atacats, perquè espanya suca els talibans perquè no emprenyin. Si els talibans els ataquessin, hi haurien baixes, però fora de les accidentals, de fet, no n'hi han.

#10 Foten molt fàstic tots, Barcelona, 31/07/2009 - 11:20

Si Si, molt pacifista, però amb una SICAV amb el seu maridet. Sabeu quan es necessita per muntar una Societat d'Inversió de Capital Variable? Doncs 2,4 MM d'euros. Això ho ha aconseguit amb el sou de ministra o el de sangunera política?

#9 Pepeillo, barcelona, 30/07/2009 - 23:25

No us rieu de la Chacón que serà qui sustituirà al Montilla com a candidata de la Generalitat i potser per la propera legislatura ...Sense conya però el ZP lenvia cap aquí per un tema de cop defecte. Tot i que em sembla nefasta! però el PSOE és aixi