La candidata del PSC evita comparèixer davant la premsa perquè "havia de marxar"

Chacón s'amaga

Iceta, durant la seva valoració davant la premsa

La trentena llarga de periodistes que han assistit a la primera roda de premsa del PSC després de les eleccions s'han quedat amb les ganes de poder preguntar a la candidata, Carme Chacón, sobre el seu mal resultat. L'encara ministra de Defensa en funcions "ha hagut de marxar", segons ha explicat el portaveu del partit, Miquel Iceta, malgrat que no ha aclarit els motius.

"Chacón havia de marxar i el partit té un portaveu que pot exercir aquesta funció", ha insistit a pregunta d'e-notícies. La candidata, de fet, ha marxat cap a les set de la tarda quan encara continuava la reunió.

La comissió executiva ha començat a les cinc i la roda de premsa estava convocada per a les set, però s'ha retardat una hora. A l'hora de la compareixença davant els mitjans de Miquel Iceta, la reunió de la direcció encara no havia acabat.

El dirigent socialista ha reconegut, d'entrada, que "ha estat el pitjor resultat electoral de la història" amb una pèrdua de 760.000 vots i onze diputats -59 del PSOE en total-. Els socialistes catalans han baixat encara més -un 19%- que els de la resta de l'Estat -un 15%-.

El resultat electoral, tanmateix, no ha avançat la presa de decisions: no hi ha hagut cap dimissió -ni tan sols la de José Zaragoza, director de campanya- ni tampoc s'ha posat en marxa cap gestora fins al congrés.

El portaveu del partit ha atribuït la pèrdua a "la fuga de vots" a l'abstenció i el vot de contestació, Iniciativa i Esquerra, CiU i fins i tot al PPC per la "pèrdua de credibilitat". També "la fuita de vot de l'electorat més jove".

"Què hem de fer ara?", s'ha preguntat. En la seva opinió "tenim l'avantatge de tenir un convocat un congrés", però també ha admès que potser l'any d'interinatge d'ençà de la derrota del 2010 "ha estat més perjudicial que beneficiós".

Miquel Iceta ha assegurat, d'altra banda, que "no hi ha hagut retrets" per la campanya i que aquesta ha estat "meritòria", però ha reconegut un debat "viu" durant la reunió de l'executiva.

També ha considerat que el PSC "arrossega problemes de fons des de fa bastant de temps, probablement des de l'any 2003" en referència al primer tripartit. Iceta tampoc ha desvelat si continua essent candidat, però tot fa indicar que pot tirar la tovallola.

Iceta, finalment, ha manifestat que "CiU s'equivocaria si considera el resultat un aval a la seva política de retallades".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#19 angel, krddu, 23/11/2011 - 19:13

amaga amaga carmen charcón que no caiguis al charco. de que tens por ara? esteu derroats pero tambè perdedors. PSC a la galleda amb PSOE.

#18 Pedro Maldonado, Viladecans, 22/11/2011 - 15:55

En tots aquests comentaris hi trobo a faltar el pepe d'Andorra, el rialler jajajajajajam, el popkovin de Vic, i la resta d'espanyolers ressabiats, ciuidadanos i sociates que sempre bramen contra Catalunya...heu marxat amb la Chacón, potser? Tan de bo...

#17 Rafa, BCN, 22/11/2011 - 11:27

El problema no es que se vaya, el problema es que volverá

#16 Aqui blanc i a Madrit negre, La gent ja os coneix, 22/11/2011 - 11:13

Que podem esperar d´un partit que l´únic programa electoral es el discurset de cada 4 anys ---uiii que venen les dretes, -- voteu-nos, -som els millors-les esquerres catalanistes que lluitem per defensar els interessos de Catalunya--ha!! i AMB LES CARES DE SEMPRE

#15 Arnau Gascón, Granollers, 22/11/2011 - 11:04

Els socialistes no saben digerir les derrotes..vegeu l´Iceta cantant victoria amb el 2% escrutat i un cop vista la tercera patacada seguida amagant.se i fugint d´estudi...Que podien esperar de tants i tants enganys que ens han fet tragar per part del PSOE com de la filial amb els 25 "palmeros"