Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2010. 19:51h.

Chacón s'erigeix com l'alternativa del PSOE a Montilla

La ministra marca perfil propi i es distancia del PSC en la polèmica sobre l'Estatut

Chacón s'erigeix com l'alternativa del PSOE a Montilla

Carme Chacón i José Montilla, en una imatge d'arxiu

Carme Chacón, ministra de Defensa i dirigent del PSC, ha marcat un perfil propi davant el president català i primer secretari del partit, José Montilla, respecte a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. I ho ha fet quan encara no està decidit qui ocuparà el número dos de la llista socialista per Barcelona en les pròximes eleccions catalanes.

A més, aquest fet s'ha produït quan el ministre de Treball, Celestino Corbacho, en el qual va pensar la direcció del PSOE per a aquest número dos, sí que s'ha posat al costat de Montilla en aquesta polèmica.

De fet, segons algunes fonts del PSOE, sembla que Corbacho ha perdut punts com eventual candidat dels socialistes espanyols a ocupar el número dos de la llista del PSC per Barcelona. En qualsevol cas, es dóna per segura la seva sortida del Govern de Zapatero en la pròxima remodelació.

Per contra, Chacón ha assumit totalment les posicions del PSOE sobre l'Estatut, en contra de Montilla. S'ha declarat "satisfeta" amb la sentència -Montilla va dir que estava "indignat" per la decisió del Constitucional-, i ha anunciat la seva negativa a acudir a la manifestació.

Encara que la ministra ha al·legat "un compromís" per no assistir a la manifestació, ha destacat que aquesta "no ha estat convocada pel Govern, sinó per partits i institucions". D'aquesta manera, està desqualificant un acte al qual ha anunciat la seva assistència el president de la Generalitat i primer secretari del partit de la mateixa Chacón.

Carme Chacón, col·locada així en la línia ortodoxa de l'estratègia del PSOE, està en bona posició per aconseguir el suport de la direcció federal socialista si, finalment, intenta ocupar el número dos de la llista del PSC per Barcelona en les eleccions catalanes.

Aquest lloc té una especial importància, perquè una derrota contundent del PSC podria qüestionar el lideratge de Montilla. Si aquesta situació es produís, el dirigent que ocupés el número dos de la llista socialista hauria d'assumir, almenys de forma provisional, el control del partit davant l'operació per succeir Montilla.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Tomppa, Sabadell, 06/07/2010 - 06:59

Chacón se perfectament que amb discurs anti-catalanista sempre guanyis més amb amb pro-catalanisme ... puuh em sona molt estrany això de 'pro-catalanisme' què es això ?

#6 pepeillo, barcelona, 05/07/2010 - 23:28

oju amb aquesta que la darrera campanya electoral va prometre no se quans milers de llocs de treball,va falsejar el seu curriculum per culpar finalment a una becaria entre daltres perles que per espai no explico......

#5 Segimon, Barcelona, 05/07/2010 - 21:35

Carme? Voldreu dir Carmen, la d'Espanya, i no la del Pessacé.

#4 Onofre, La Fullaca(Osona), 05/07/2010 - 21:13

Jo,pobre i vell pagés,penso que una filla i un pare no s\'han d\'esbarellar...quin mal exemple!

#3 elnuma, Barcelona, 05/07/2010 - 21:09

Manel,que no te enteras,¡s,i si que hace cosas por Cataluña,lo que pasa es que no son las que a ti te gustaría.¡Mas vale que le quite votos al PP,porque sino el PP tendrá mas votantes que ERC,¡que vergüenza! ERC pasa a ser un partido "RESIDUAL"