Publicitat
Política · 16 de Gener de 2013. 09:28h.

Chacón veu el dret a decidir com "un instrument fal·laç"

"Jo vaig a l’AVE i no veig que siguem un país ocupat ni una colònia”

Chacón veu el dret a decidir com "un instrument fal·laç"

Carme Chacón, diputada del PSC a Madrid, en una imatge d'arxiu

L'exministra de Defensa i actual diputada del PSC al Congrés, Carme Chacón, ha expressat que "el dret a decidir és un instrument fal·laç i maniqueu. Només hi tenen dret les colònies i els països ocupats, i jo vaig a l’AVE i no veig que siguem un país ocupat ni una colònia”.

Durant la reunió del plenari del grup parlamentari socialista que va presidir Alfredo Pérez Rubalcaba, Chacón va fer referència a la posició dels socialistes catalans i va apuntar que "una gran majoria reclama el dret a decidir a Catalunya, i hem de defensar-lo. La meva mare em pregunta per què el PSOE no el defensa”.

Segons informa La Vanguardia, la dirigent del PSC va fer aquestes afirmacions davant les al·lusions al PSC que van fer diversos dirigents del PSOE, que van expressar el seu rebuig del dret a decidir. Fins i tot, algun el va titllar de “subterfugi del dret d’autodeterminació” que no reconeix la Constitució, la Unió Europea ni l’ONU.

Rubalcaba, en el seu discurs previ, va intentar calmar algunes inquietuds: “El nostre concepte d’Espanya no canviarà”. I va defensar la necessitat d’una reforma “limitada i mesurada” de la Constitució que garanteixi la igualtat de tots els espanyols, però també les singularitats.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 pepillo, barcelona, 07/05/2013 - 11:03

Es que esto de sumarse al dret a decidir la independencia, diciendo que se está contra la independencia, tiene su gracia.

#37 Oriol, Lleida, 18/01/2013 - 05:50

Sra Chacon, agafi el tren que va de Lleida a BCN, via Manresa i s´adonarà si està en una colònia o no ...

#36 jaume, valls, 17/01/2013 - 22:58

no ti fixes be , Carme.

#35 Ben, Reus, 16/01/2013 - 18:52

Volia dir fel·lac... , la seva especialitat, i s'ha tallat. Li ha fallat el subconscient.

#34 joan, manresa, 16/01/2013 - 18:17

El Casal,18,10 h.--..¡¡¡¡ Correm ..,correm...,anem a fer la partideta ...!!!!...només ens faltava veure aquest esperpent....,només treu el cap com las marmotas ,de tant en tant ,diu cuatre paraulas,i torna amagar el cap....--No te vergonya.pleguem i aaaaa juggaarrr!!!!