Publicitat
Política · 1 de Novembre de 2012. 14:56h.

Chacón veu la independència com un "nou mur de Berlín"

La dirigent del PSC creu que "suposa risc de fractura social i econòmica"

L'exministra de Defensa i actual diputada del PSOE al Congrés, Carme Chacón, ha afirmat que la independència de Catalunya seria "un nou mur de Berlín absurd en la globalització en la qual com més identitats més riquesa".

En una entrevista a El programa de Ana Rosa de Telecinco, la dirigent del PSC ha apuntat que "és un bitllet del qual no sabem el preu, però suposa risc de fractura social i econòmica. Em sento catalana, espanyola i europea i no vull que algú m'obligui a decidir. No a la independència i lluitarem contra aquesta aventura temerària d'un polític que ha fracassat en tot el que ha intentat".

Chacón considera que el procés obert pel president de la Generalitat, Artur Mas, "és una excusa per no parlar del fracàs d'un governant que no ha arribat als dos anys de Govern i ha hagut d'avançar les eleccions". "Tenim un Govern que no li fa mal utilitzar tots els instruments, alguns il·legals i altres immorals, per fer la seva propaganda" i ha afegit que "perquè el dit no el miri a ell, Mas diu que tot els mals vénen d'Espanya".

L'exministra creu que a Catalunya "hi ha una espiral de silenci que cal trencar perquè som majoritaris els catalans que ens sentim espanyols i catalans. Perquè aquesta vegada no és que ens donin un passaport més, és que ara ens en volen treure un. Ja ho han dit. Si Catalunya és independent sortim de la Unió Europea. Crec que no valen més mentides, més trampes".

Respecte a la consulta que vol fer Mas, Carme Chacón ha assegurat que "tenim un president que diu que legalment o il·legal. Em sembla gravíssim. Nosaltres estem dient que volem una reforma de la Constitució".

En aquest sentit, ha dit que "el Partit Socialista, nacional i català, està en contra de la independència" i aposta per "una reforma de la Constitució que solucioni els problemes que tenim, però no em val la posició del Govern ni aquesta aventura independentista amb elevadíssims costos econòmics, socials, fraternals i de convivència perquè tot polític té l'obligació de fomentar la concòrdia i de la convivència i qui no en sigui capaç que deixi la política perquè fa molt de mal".

Chacón, durant l'entrevista (Foto: Telecinco)
Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#46 Pitjor exemple de política, bcn, 04/11/2012 - 20:34

Ho ha declarat des del Carib, això? Quina "sociolista" és, aquesta dona! Si el seu pobre avi aixequés el cap!

#45 xaloc, BARCELONA, 04/11/2012 - 13:17

Sra. Chacon, deixi d'utilitzar a Catalunya per aconseguir més recolçament al PSOE.
Catalunya serà el que decideixin els catalan@s.

#43 Jordi, Teià, 02/11/2012 - 16:16

Ha estat apunt d'afegir que al costat "ric" i avançat seria, òbviament, el d'Extremadura, Andalusia, les "Castillas", etc., i al costat "pobre" i quedaria Catalunya... però se li ha escapat el riure. Hagués cantat massa. I ho ha deixat així.

#42 saps, barcelona, 02/11/2012 - 14:49

el protocol que has triat, te escletxes massa clares, en Rubalcaba t'ha calat i no t'ho permetera, posicionar-te contra el PSC per fer-lo caure i que quedi en evidencia Rubal, es un pla massa senzill i evident. Et fan servir de conillet d'Índies perquè aclareixis el camí en favor d'un altre i no tu

#41 Perot, Cornellà de Llobregat, 02/11/2012 - 13:17

Aquesta dona és molt patètica... No val la pena comentar res, només vol poltrona per mantenir la seva mansió del Carib