Publicitat
Política · 16 de Novembre de 2010. 12:06h.

Chaves acusa Puigcercós d'"andalusifòbia"

Considera que la seva postura és "gairebé xenòfoba i d'extrema dreta"

Chaves acusa Puigcercós d'"andalusifòbia"

El vicepresident tercer del govern espanyol i expresident de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves

El vicepresident tercer del govern espanyol i expresident de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, ha acusat el candidat d'ERC, Joan Puigcercós, d'"andalusifòbia" per les seves declaracions sobre la situació fiscal a Andalusia. Segons Chaves, les manifestacions de Puigcercós són "gairebé xenòfobes i d'extrema dreta", i el president d'ERC "hauria de reflexionar".

En aquest marc, ha volgut comparar les ajudes que rep la seva comunitat amb les que han rebut les indústries catalanes. "Quan es parla de subsidis cal veure què han costat els processos de reconversió de sectors industrials d'aquest país", ha dit.

En un esmorzar informatiu a Madrid on ha recordat que "sempre ha retret als dirigents del PP el seu ús de Catalunya com a greuge comparatiu respecte a la resta de CCAA simplement per obtenir vots a la resta d'Espanya,i lògicament sacrificant el seu partit a Catalunya".

En aquest marc, ha recordat les seves acusacions de "catalanofòbia" cap al PP i la seva actuació com a president de la Junta d'Andalusia durant els 19 anys en què va ser al càrrec, quan al Parlament andalús "sempre es trobava una iniciativa del PP relacionada amb el greuge comparatiu de Catalunya amb la resta d'espanyol".

 Per tant, segons Chaves, "de la mateixa manera que condemna la catalanofòbia, condemna també l'andalusifòbia per part Puigcercós".

Segons Chaves, la de Puigcercós és una posició "gairebé xenòfoba, injusta i falsa" perquè "els andalusos paguen impostos com la resta d'espanyols, a Andalusia i també els que viuen a a Catalunya".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 Jordi Tallaferro, Barcelona, 17/11/2010 - 14:10

Em pensava que fer pagar els impostos als rics era ser d'esquerres. Ara diuen els socialistes qu'es de dretes. Per què no fan públiques les estadístiques reals de declaracions, ingressos, inspeccions,, establiments que no donan tickets , aturats que treballan, excés de funcionaris...

#30 Xavier V, Barcelona, 17/11/2010 - 11:24

Us recordeu del "Nos hemos cepillado el Estatut"?
Ho va dir un dels seus companys.... catalanofòbic?

#29 cartanya, bcn, 16/11/2010 - 18:17

Tinc entès que en alguna informació a sortit una Sra. que confirmava el fet, ja que tenia una casa a Jaen (crec recordar), per la que pagava 30?, de, amb una propietat mes o menys igual a Catalunya diu que en paga 300?. Confirmeu per favor.

#28 vayavaya, Sevilla, 16/11/2010 - 18:09

El PIB el catalán es muy similar al madrileño, pero en la Comunitat de Madrid se hacen la mitad de inspecciones tributarias que a casa nuestra. A todo ello hay que sumar 20.000 millones de déficit fiscal anual catalán y la pérdida del 10% del PIB en concepto de solidaridad territorial

#27 Manelic, Terra baixa, 16/11/2010 - 18:07

Posem el crit al cel perquè encara estem pagant unes autopistes atrotinades pagant peatges abusius per anar de Tortosa a Girona mentre ells poden travessar tota la seva terra en unes carreteres magnífiques gratuïtament.