Publicitat
Política · 26 d'Abril de 2009. 17:38h.

Chaves estén la mà a Montilla

El ministre de Política Territorial assegura que "Catalunya està mal finançada"

Chaves estén la mà a Montilla

Montilla, amb Chaves, en una imatge d'arxiu

El vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, es mostra comprensiu amb les reivindicacions de la Generalitat sobre el finançament després d'haver-se reunit fa dies a Barcelona amb el president Montilla. En una entrevista al diari El País, Chaves diu que "algú em pot acusar que només vull solucionar el problema de Catalunya, però Catalunya està mal finançada. Té un finançament per càpita baix, que no està en relació amb l'augment de la seva població. El sistema és únic, però el més lògic és que millori el seu finançament i no estigui per sota de la mitjana quan aporta més que la mitjana".

Sobre si ha modificat les posicions que mantenien els anteriors negociadors del govern espanyol amb Catalunya, afirma: "No crec que hi hagi canvi. El que pot passar és que el sistema augmenti els recursos per a tots, perquè no només existeix el criteri de població. S' han pactat més criteris".

I respecte a la xifra de 7.000 o 8.000 milions d'euros que el govern de Zapatero ofereix com a suma addicional del nou sistema per a totes les comunitats, afirma que "cal concretar. Vaig dir que aquesta xifra era insuficient i ho segueixo considerant".

Chaves parla també d'altres reivindicacions catalanes: "Pretenem que Catalunya tingui les Rodalies abans de l'estiu, i aquesta mateixa possibilitat tindran altres comunitats, així com la seva participació en la gestió aeroportuària. Això requereix canviar tot el sistema aeroportuari".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 A.M.G., Tossa de Mar, 27/04/2009 - 14:08

El sulfuro té raó. Els espanyols s'administren millor: és qüestió d'impulsar monopolis on posar els amics, actuacions corruptes que generin prous peles per festes i bacanals, i aconseguir unes colònies que aportin uns drets de conquesta per repartir.

#6 Meliq Salau, Reus, 27/04/2009 - 09:31

L'acord ja està pactat. Consisteix a acceptar que ens segueixin robant 3.000 euros cada any a cada català o a cada foraster que viu a Catalunya i desprès de pidolar recuperar-ne 200 per a finançar la "Feria de Abril" al recinte del Forum a Barcelona

#5 Meliq Salau, Reus, 26/04/2009 - 23:20

Tranquils, no caldrà que es plantin El govern espanyol ja accepta entre 12000 i 20000 milions d\'euros addicionals tal com proposà en Puigcercos El que en Puigcercos no explicà es que la quantitat que ell demanà es per a 17 autonomies, Sebta i Milillia

#4 cat, cat, 26/04/2009 - 21:24

Si no haguèssim de contribuir a pagar als espanyols la seva casa reial, el seu exèrcit, la seva acadèmia de la llengua, el seu PER, la seva fira d'abril, etc. potser sobrarien calés. I a sobre hem d'aguantar sulfurosos anti catalans que viuen aqui.

#3 Jaume, Figueres, 26/04/2009 - 20:31

El problema del finançament de Catalunya no té res a veure amb el partit de torn que la governi. És una qüestió simplement estructural, que només es pot corretgir millorant el finançament de Catalunya.