Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2018. 09:06h.

Churchill, el nou referent de l’independentisme

El polític anglès es va oposar a la independència d’Escòcia i de la India

Churchill, el nou referent de l’independentisme

El president Torra va aparèixer ahir a l’assemblea nacional del PDECAT amb una foto del polític britànic Winston Churchill (1874-1965) a la solapa de l’americana segurament com a exemple de resistència enfront els nazis. La imatge, penjada per la nova vicerpresident Míriam Nogueras a twitter va ser molt comentada a les xarxes socials.

Churchill, en efecte, va ser un exemple de coratge, però també va ser profundamente conservador i partidari de l’Imperi Britànic. Durant la seva vida -va ser Secretari per a les Colònies a l’inici de la seva carrera política- es va oposar tant a la independència d’Irlanda com de la Índia.

El futur primer ministre va ser un dels signants que, després d’una guerra, va atorgar la independència a Irlanda, però a canvi de mantenir la sobirania britànica sobre el Ulster, que es manté avui i que continuessin formant part de la Commonwealth.

L’anterior referent havia estat l’activista Rosa Parks, que va evitar aixecar-se per cedir el seu lloc a un blanc un autobús dels Estats, un dels primers episodis de la lluita pels drets civils de la minoria negra en aquest país.

A la diada del 2017,en efecte, se la va posar com a exemple. El Govern va dedicar l’Onze de Setembre als Drets Humans per la democràcia i la llibertat, “uns valors compartits pel 99,999 per cent dels ciutadans de Catalunya”, segons va afirmar llavors el conseller de Presidència, Jordi Turull, ara a la presó.

Turull va explicar, durant la presentació de l’acte, que volien“recordar algunes accions tan individuals com col·lectives que han representat avenços crucials i molt importants a les condicions de vida de tota la humanitat”. “Aquestes causes que han fet avançar els nostres drets individuals, els nostres drets col·lectius com a pobles han vingut precedides de petites accions pacífiques i  consistents en el temps que a còpia d’esforç i perseverances i sostingudes per conviccions profundes”, va afegir.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#39 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 24/07/2018 - 02:36

Voleu dir que aquesta foto on surt mes vermell que una gamba de Palamos, etiquetat amb el warning llacetaire i una ostentosa estampeta de Churchill sortintli de la butxaca no sera una altra jugada mestre del rumbos Jaume Alonso Torrebruno per al.legar la seva inimputabilitat si les coses se li posen magres i lo del simbolisme ja no cola ?

#35 Masias , Mis posaderas , 23/07/2018 - 17:09

Lo lógico sería que Macario Torra llevara una foto de Jose Luis Moreno con pelucon y disfrazado de pastelero

A fin de cuentas es el que habla

#34 balboa , Kripton, 23/07/2018 - 16:41

Vaya que el chistorra lleve una foto de churchil es como si uno del KuKluxKlan llevase una foto de Nelson Mandela .

#33 pepepito, Valls, 23/07/2018 - 15:35

'No tengo nada que ofrecer, sino sangre, esfuerzo, lágrimas y sudor'".
Tira para allá, tío Xorra.

#33.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 23/07/2018 - 17:57

Lo de las lágrimas me lo creo (de cocodrilo). Lo del sudor, siempre y cuando no sea de trabajar también. El resto, no me lo creo.

#32 XMB, Barcelona, 23/07/2018 - 15:07

Sería más adecuado que llevase la foto de Montgomery Burns, o más realista la de Jordi Pujol Sr.