Política · 7 de Març de 2012. 16:49h.

Cimera a Ensenyament

La consellera Rigau convoca CiU, PSC, ERC, ICV i SI per fer front comú pel català

Cimera a Ensenyament

Rigau, reunida amb els representants de CiU, PSC, ERC, ICV i SI

La consellera d'Enseyament, Irene Rigau, ha convocat CiU, PSC, ERC, ICV i SI -tots els partits amb representació parlamentaria excepte PPC i Ciutadans- per fer front comú pel català de cara a una possible sentència desfavorable del TSJC pel que fa a la immersió lingüística.

A la reunió, que ha començat a les 16:00 a la seu del Departament d'Ensenyament, hi han assistit Neus Munté (CiU), Daniel Font (PSC), Anna Simó (ERC), Dolors Camats (ICV), i Uriel Bertran (SI).

La consellera també ha convocat, per una altra reunió a les 16:30 hores, a les entitats Òmnium Cultural i Som Escola, en una imatge d'unitat a favor de la immersió lingüística en català a l'espera de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia.

El ple de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), composta per 24 membres, decidirà demà si el govern català compleix les sentències del Tribunal Suprem en relació a la immersió lingüística a les escoles.

La seu d'Enseyament a Barcelona, un cop començada la reunió amb els partits

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 Pere, Lleida, 07/03/2012 - 20:21

Molta comèdia i molt patriotisme de butxaca en escena. PERÒ EL GOVERN NO VA FER ELS DEURES: NO VA RECÓRRER LA SENTÈNCIA.
El Govern dels millors no va recórrer la sentència...

#6 Francesc, castellbisbal, 07/03/2012 - 18:31

Al cap i a la fi podriem fer igual que fan ells, sigui l'escola en català, espanyol, o mandinga no canvien mai d'idioma i sempre parlen en castellà.Això fa que aquest idioma tingui força No tenen complexes i sempre són espanyols, fem com ells, sigem catalans d'una vegada i visquem només en català.

#5 Sinceritat, Barcelona, 07/03/2012 - 17:59

Siguem sincers i parlem amb propietat: un front comú contra el castellà. El català a l'escola no està amenaçat en absolut.

#5.1 Xavier V, Barcelona, 07/03/2012 - 18:24

Sinceritat, fes honor al teu pseudònim i respon-me.... Realment penses que els pares dels nens que triïn l'ensenyament en castellà es preocuparan d'ensenyar-lis ells mateixos el català? O seran símplement uns ignorants de la llengua del seu país? Que ja ens coneixem...

#5.2 Danielet, Barcelona, 07/03/2012 - 18:28

Veig que has sentit campanes i no saps d¡on venen. El català no està amenaçat a l'escola, sino al comjunt del país coma llengua m´´es feble i de menys ús. Els estaments públics tenen l'obliació de lluitar contra desfavoriments, a través de les lleis que promouen els politics escollits pel poble.

#5.3 Sinceritat, Barcelona, 07/03/2012 - 18:49

El català no està amenaçat, punt. Té més parlants que mai en tota la seva història i està entre les 100 llengües més parlades del món. Deixem-nos de romanços: voleu eradicar el castellà de Catalunya. Admeteu-ho, és legítim (mentre respecteu la legalitat i els drets humans).

#4 LLUC, CATALÀ, 07/03/2012 - 17:48

Siguem pràctics i sibilins com ells. Acatem allò que el TSJC, saltant-se el Parlament de Catalunya, diu. Immersió 50% castellà-català. D´acord : GIMNÀSTICA, PLÀSTICA, LLENGUA CASTELLANA i ANGLÈS en castellà. MATEMÀTIQUES, TECNO, SOCIALS, NATURALS, FILOSOFIA, LLENGUA I LITERATURA en català.

#3 Danielet, Barcelona, 07/03/2012 - 17:22

Partits politics i societat civil hem d'anar junts per defensar allò que democràticament es va aprovar en àmbit parlamentari, i recolzar posteriorment. Quant més ens vulguin fer minvar coma país, més creixerem. No defallim. Visca Catalunya.