Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2022. 11:17h.

Cimera contra la corrupció amb una presidenta acusada de corrupció

Borràs acusa l'Estat de "tics autoritaris" i "combatre la dissidència política"

Cimera contra la corrupció amb una presidenta acusada de corrupció

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha obert la II Cimera contra la corrupció que se celebra a la cambra catalana, i en el seu discurs s'ha referit a la seva causa judicial després que el TSJC l'hagi deixat a un pas de judici per delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat documental pel suposat fraccionament de contractes i adjudicació arbitrària a coneguts seus quan va estar al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Borràs ha dit en el seu discurs que "en democràcies viciades amb tics autoritaris, la corrupció també pot deixar de ser un problema que cal eliminar i convertir-se de manera perversa en una arma per combatre la dissidència política".

En aquest sentit, Borràs ha dit que "hem de ser conscients que el lawfare també és una estratègia de repressió i massa sovint aconsegueix l'objectiu d'embrutar amb la corrosiva taca de la corrupció els adversaris polítics".

"La corrupció és un dels principals enemics de la democràcia". "Un fenomen amb efectes tan devastadors en la nostra societat mereix que s'analitzin i combatin les causes, que és la millor manera d'acabar amb aquest problema", ha conclòs.

A més de Borràs, la cimera l'ha inaugurada la presidenta de l'Observatori Ciutadà contra la Corrupció, Itziar González, ex regidora de Ciutat Vella (2009-2011) entre que va dimitir com a protesta per un cas de corrupció urbanística al Raval.

En la inauguració de l'acte González ha explicat que aquesta segona cimera ha de servir per fer balanç de l'aplicació dels acords de la primera i ha de ser un espai d'"avaluació i proposició" per adquirir "nous compromisos". En aquest punt, ha destacat la "sensació que no s'han produït encara canvis estructurals imprescindibles" i ha manifestat el "malestar per algunes normes que semblen embarrancades, com la llei electoral, la de finançament dels partits o la de protecció dels alertadors". En aquest sentit, ha remarcat la necessitat que "realment es faci explícita en cada política pública la teoria del canvi" per "intentar mitigar el profund desencís ciutadà".

Per part dels grups parlamentaris han participat en la cimera els diputats Cristòfol Gimeno (PSC-Units), Jordina Freixanet (ERC), Glòria Freixa (JxCat), Montserrat Vinyets (CUP) i Lucas Silvano Ferro (ECP), i també hi han pres part el director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, i representants de les sindicatures de Comptes i de Greuges i de les entitats adherides al Pacte social contra la corrupció.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 Decebut, bcn (tbn), 09/07/2022 - 18:39

De totes aquestes coses hem de guardar còpia a l'ordinador. Si no, el dia de demà, els nostres néts no s'ho creuran quan els ho expliquem.

#33 Afanyeu-vos, Barna, 09/07/2022 - 14:01

Cal anar ràpid, a Montserrat han de colocar l'imatge de la Borràs abans que en fassin una Mezquita, A VEURE SI NO HI ARRIBEN A TEMPS.

#32 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/07/2022 - 13:59

Cumbre contra la corrupción... de los demás. No volem competència!!! Ho volem tot!!!

#31 Barcelonés , Cataluña está podrida, 09/07/2022 - 13:51

Y en el centro de la sala el símbolo de la corrupción por excelencia

#30 Decebut, bcn (tbn), 09/07/2022 - 12:08

És com per marcar-hi un senyal i escriure al costat: "Fins aquí va arribar la corrupció l'any 2022".