Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2010. 21:08h.

Cimera secreta entre ERC i Reagrupament

Sopar a la Roca del Vallès l'endemà del 28-N per intentar refer els ponts

Cimera secreta entre ERC i Reagrupament

Miquel Casals, amb corbata, amb Carretero i altres dirigents de Reagrupament durant el míting central a Girona

El mal resultat d'Esquerra -amb 10 diputats- i de Reagrupament -cap escó- va provocar una reunió entre republicans i 'reagrupats' l'endemà de les eleccions del passat 28 de novembre a la Roca del Vallès, segons ha sabut e-notíces. Per part d'Esquerra van assistir el director de campanya, Xavier Vendrell, i el director de la Fundació Irla, Josep Vall mentre que per part de Reagrupament el director de la campanya a Girona, Miquel Casals -home de confiança de Carretero en aquestes comarques- i l'alcalde de la localitat de Montagut i Oix, Narcís Ribes.

La iniciativa va sorgir de Miquel Casals -amb coneixement del líder del partit, Joan Carretero- que a través d'un contacte a Esquerra va propiciar el sopar en un restaurant en aquesta localitat del Vallès Oriental per intentar acostar posicions després de la desfeta. Reagrupament s'ha quedat amb menys de 40.000 vots, però  Esquerra ha perdut més de la meitat de diputats en perdre més de 200.000 vots i passar del 14% al 7%.

Els 'reagrupats' van sondejar la possibilitat de reingressar a Esquerra com a corrent d'opinió, però van topar amb la negativa de Vendrell i sobretot Josep Vall. Vall va insistir que Esquerra era una opció independentista d'esquerres i que, en tot cas, que arribessin a un acord amb Solidaritat. Reagrupament va quedar fora de la cambra catalana però durant la campanya ha demostrat una notable capacitat de mobilització i manté uns 2.500 afiliats.

La trobada, tanmateix, va acabar sense cap acord malgrat que hagués suposat un baló d'oxígen per a Joan Puigcercós. Carretero ja es va mostrar escèptic abans de la reunió. "Ens vam trobar amb les portes tancades", han explicat fonts de Reagrupament que estan al corrent de les converses.

El president d'Esquerra ha vist afeblida la seva posició al capdavant del partit arran dels moviments de Portabella amb Solidaritat -ara ja no els desmenteix- i després que tant Benach com Carbonell hagin demanat la seva dimissió.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 joan, gi, 16/12/2010 - 16:23

reagrupament son desenganyats d'Erc i ara volen tornar a Erc? això no s'enten. els que els han votat ho han fet precisament pqè no els agrada Erc. doncs els Reagrupats que s'ho facin mirar, amb aquestes idees de bombero que tenen. si segueixen així quedaran 4 gats

#22 Fusta, girona, 16/12/2010 - 08:18

Jo vaig votar ERC a les darreres eleccions, i vaig contemplar impotent, indignat i cabrejat, com el meu vot servia per per president un forani gamarús que no sap ni llegir el que l'hi escriuen, evidentment no els voter´r mai més.
Carretero és la meva alternativa.(pq a mi no m'agrada el futbol )

#21 miquel, gi, 15/12/2010 - 14:51

els reagrupats s'han begut l'enteniment, és la unica explicacio. i jo que em pensava que eren independentistes i independents d'erc...

#20 Fran, futsal, 15/12/2010 - 12:02

No em direu q el q us passa als pancas es d circ.

#19 JoNo, Bcn, 15/12/2010 - 11:25

La proposta de Reagrupament és magnifica, però precipitada perquè no s'hauria d'haver fet ara, perquè encara hi ha la crosta de persones com el sr Vendrell, que han enfosat el partit, el controlen i no volen canviar-lo. Amb aquesta gent no es pot arribar acords ni sumar la divisió de families ERC