Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 19:23h.

CiU acusa el Govern de "cop institucional"

Oriol Pujol equipara l'afer dels informes a la pèrdua del poder pel PNB

El portaveu de CiU al Parlament ha parlat de "cop institucional" per a referir-se a la decisió del Govern de no lliurar còpia dels informes demanats per la federació nacionalista. Pujol ha fet servir la mateixa expressió que va utilitzar el president del PNB, Iñigo Urkullu, després de les eleccions basques per a referir-se a la decisió del PSE de desallotjar el PNB del Govern basc.

El dirigent de CiU ha manifestat, en efecte, que en la seva opinió "és un cop institucional, es nega als diputats de la cambra els seus drets, es procura silenciar-los alterant profundament l'Estat de Dret que ens regeix". "Amb una resposta com la que fa el Govern les sospites es converteixen en alarmes perquè ens oculten informació, han manipulat informes, han contractat serveis professionals de manera irregular".

Oriol Pujol ha afirmat també que la carta signada pel conseller d'Interior, Joan Saura, és "surrealista". En la carta, el conseller recorda la "jurisprudència del Tribunal Constitucional" i que el diputat de CiU Jordi Turull ha tingut accés als informes "acompanyat en tot moment per un assessor seu", però això no inclou el lliurament de "còpia d'alguns dels estudis i informes consultats". El portaveu del PSC, David Pérez, que ha comparegut a continuació ha considerat que l'expressió feta servir per Oriol Pujol ha estat "una mica desafortunada".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Capità Catalunya, Catalunya Lliure, 17/03/2009 - 21:47

Algú recorda un eslògan de campanya que deia: "mans netes"

#2 Montserrat, Barcelona, 17/03/2009 - 20:54

És evident que només qui no actua bé no pot ensenyar els papers. Si realment no hi ha cap irregularitat, perquè no els poden donar al Parlament? Com diu el Ramon: fa pudor.

#1 Ramon, girona, 17/03/2009 - 19:41

Fa pudor.