Publicitat
Política · 12 de Juny de 2009. 14:26h.

CiU acusa TV3 de "contribuir a la desafecció"

Mònica Terribas insta els partits a fer autocrítica enlloc de culpar els mitjans

CiU acusa TV3 de "contribuir a la desafecció"

Els diputats de CiU, durant la comissió

La diputada de CiU al Parlament de Catalunya, Joana Ortega, ha afirmat que el conflicte dels blocs electorals durant la campanya per les eleccions europees i el tractament de la informació política realitzat en aquest període pels mitjans públics “han contribuït a incrementar la desafecció”.

“L’abstenció ha estat la guanyadora aclaparadora i per CiU això ens indica un problema i cal una reflexió dels polítics però també dels mitjans de comunicació” ha afegit Ortega qui ha posat èmfasi en que “no eludim cap responsabilitat com a formació política ni la traslladem als mitjans”.
 
“Com han cobert la informació també ha contribuït a incrementar la desafecció” ha assenyalat la diputada de CiU. “Ens preocupa molt el divorci entre la ciutadania i la política” ha reiterat Ortega qui considera que “el conflicte pels blocs electorals és difícil d’entendre per la ciutadania i posa una ombra de dubte i genera desconfiança en els partits, en els mitjans i en el sistema en general”.

A més, la diputada nacionalista ha alertat que aquest a polèmica “situa erròniament els partits polítics com a repressors de la llibertat d’expressió”. “Potser hi ha una degradació del pluralisme en els mitjans públics que ha ajudat a aquesta manca de confiança” ha indicat.
 
Terribas ha replicat ha defensat la tasca de la televisió pública catalana i ha explicat que aquesta ha estat un dels mitjans que més temps ha dedicat a la informació sobre les eleccions europees. A tall d'exemple ha defensat que el debat, realitzat divendres, "no estava mal programat", i ha revelat que el mateix havia tingut un 4% d'audiència.

"Si estigues mal programat, els programes anteriors haguessin tingut la mateixa audiència", ha defensat la directora de TV3. Finalment ha instat els partits polítics a fer autocrítica enlloc de culpar els mitjans de comunicació.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 kanopus, Bages, 13/06/2009 - 11:38

Gica, ets un estadista, un crack! al nivell de Zaragoza o Iceta.
No sé si ho saps, però tots els partits van perdre vots, i Convergència en va guanyar 70mil, que aviat és dit!

#2 Leo, Barcelona, 12/06/2009 - 22:43

I l?abstenció al referendum de l\'estatut, tant demanat per la societat catalana. Qué va ser?

#1 gica, Figueres, 12/06/2009 - 16:44

L'abstenció massiva ha estat un càstig a tots els partits unionistes ecspanyolistes entre els quals hi ha CiU. No cerqueu "culpables", que us fotrem fora a tots, escalfapoltones! Som el poble, no TV3, els qui no hem votat.