Política · 2 de Gener de 2012. 12:12h.

CiU 'amenaça' amb una consulta popular

Oriol Pujol afirma que "si el PP no vol parlar del pacte fiscal, haurem de fer passes"

CiU 'amenaça' amb una consulta popular

Oriol Pujol, en una imatge d'arxiu

Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC i president del grup parlamentari de CiU, ha afirmat que "si el PP no vol parlar del pacte fiscal, haurem de fer passes, com ara una consulta popular". CiU ha donat un any de marge al nou Govern espanyol, liderat per Mariano Rajoy, per a que obri la negociació del pacte fiscal. Si no s'hi avé, Catalunya "haurà de reaccionar" i es podria impulsar una consulta popular pel nou finançament, segons ha explicat Pujol en una entrevista a RAC1.

El líder de CiU al Parlament també s'ha mostrat optimista perquè el nou PSC de Pere Navarro "s'acabi sumant" a la proposta de pacte fiscal i ha dit que CiU "ha d'interpretar bé" els silencis de Rajoy i ha avisat que passat el termini d'un any, si no hi ha resposta a Madrid, tocarà "llançar un missatge". En aquest escenari, no descarta mesures de pressió com un tancament de caixes o una consulta popular, sempre que siguin "passos ferms".

Oriol Pujol veu bona predisposició al PP, el PSC i Esquerra Republicana per pactar els pressupostos; però els desafia a presentar-ne "uns d'alternatius si tan malament veuen les noves taxes que es crearan". Tot i això, diu que el govern està disposat a retocar el tiquet moderador de la sanitat, i confia que el diàleg amb el nou PSC de Navarro donarà fruits en matèria econòmica.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 iñigo, salou, 03/01/2012 - 18:35

Si triunfara y se llevara a la práctica la independencia tengo una duda, que haria, correr al sur de Francia o hacia la Diagonal a recibir las tropas.

#19 Oscar, España, 03/01/2012 - 15:19

Ya basta de tanta tontería. Si tanto quereis la independencia, proclamadla unilateralmente y ya está. Estamos todos hartos de tanta palabrería. Hacedlo de una vez y dejadnos tranquilos resolviendo los problemas que de verdad importan a TODOS los españoles.

#18 Manel, Esplugues de Llobregat, 02/01/2012 - 23:24

Ja voldria que es dugués a terme duna vegada, però.... I en Duran que n'opina de tot plegat? Això em sona a mers venedors de fum. A que no hi ha collons de fer aquesta consulta?

#17 Onofre, La Fullaca(Osona), 02/01/2012 - 21:07

Jo ,pobre i vell pagés,quan trevallava al tèxtil,era membre d'un Sindicat.Sempre guanyava les votacións.La meva única pregunta era:¿Voleu guanyar més quartos?

#16 joan, manresa, 02/01/2012 - 18:24

El Casal,18,05 h.--Ai jovenet..,aquesta genteta ens tenen prés el numero..,ya no valen paraules ,només ens cal fotre un bon cop de puny sobre la taula,i anar per feina directa.Un total tancament de caxes,fen-nos nostre el concert directament,i que bramin..,o caixa o faja.I sinó adelantar elecc