Publicitat

Turull: “Encara està a temps de sumar-se a l’acord de la consulta”

CiU apel·la al PSC

Turull, durant la roda de premsa

El president del grup de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha recordat al PSC que “encara està a temps de sumar-se a l’acord de la consulta” i els ha instat a votar a favor, el proper mes de gener al Parlament, la via per demanar la transferència de la competència per poder celebrar la consulta.

Turull, en aquest sentit, ha dit que "si és cert que el PSC està d’acord amb el dret a decidir, basant-se en la legalitat i el diàleg, ha de votar-hi favorablement". Turull ha concretat que en cas contrari "haurà enganyat als seus electors i, en lloc de defensar el dret a decidir dels catalans, estarà assumint el deure d’estar a les ordres del senyor Rajoy".

El dirigent de CDC, en una roda de premsa a Lleida, ha afirmat que "l’acord per la consulta, amb la data i la pregunta, demostra que hem estat dignes del mandat del poble de Catalunya". "El que hem fet -ha dit- és traslladar al Parlament de Catalunya el que és normal al carrer, on gent d’ideologies molt diferents, s’han donat la mà al servei de d’una causa tan noble com és que Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur

Turull ha assenyalat que "la raó política en l’Europa del segle XXI ens acompanya". "Mentre uns parlem de preguntar, altres només parlen de prohibir preguntar; mentre uns justifiquem això que fem perquè hi ha un poble en peu mobilitzat, altres només exhibeixen un text legal llegit capciosament", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#6 deixeu estar al PSC, no són ningú ja ., barcelona, 16/12/2013 - 09:26

No perdeu MÉS el temps amb aquests rebentaconsensos del PSC, no fan més que portar-vos a perdre vots i força, no sigueu més burrus ja !
El PSOE no acceptarà mai el que volem, NO US EQUIVOQUEU

#3 Gerard del Clot, SÍSÍ, 14/12/2013 - 19:53

"Catalunya sería uno de los países más ricos del mundo". Economista jefe del FMI Kenneth Rogoff -----------> http://economia.e-noticies.es/catalunya-seria-uno-de-los-paises-mas-ricos-del-mundo-51745.html

#1 BEJOTA, bcn, 14/12/2013 - 17:49

En caso de celebrarse un hipotético referéndum independentista, que tal como lo ha anunciado Artur Mas es inconstitucional, el 44% de los catalanes se decantaría a favor de la separación.

Un 44,1% de los catalanes votaría a favor de que Cataluña se convierta en un Estado independiente.