Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2010. 20:37h.

CiU aposta per una dona com a presidenta del Parlament

Núria de Gispert va ser consellera de Justícia

CiU aposta per una dona com a presidenta del Parlament

Núria de Gispert, en una foto d'arxiu

El president de CiU i candidat a la presidència, Artur Mas, ha anunciat que una majoria del seu partit la cambra catalana portarà Núria de Gispert a la presidència del Parlament. “Això pot tenir un gran efecte per la visibilitat de la dona a la societat, que segona autoritat del país, per primer cop a la història, sigui una dona”. De Gispert també ha participat en l’acte a favor de la igualtat que ha celebrat CiU aquest dilluns.
 
El líder nacionalista ha recordat que “tots els països tenen polítiques molt potents de suport a la família i de discriminació positiva”. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de racionalitzar els horaris de treball: “Catalunya com a societat s’hi ha de posar, perquè som els que podem liderar un procés d’aquestes característiques”.
 
Mas ha explicat que “l’altra gran xacra és la pobresa: ara és més transversal, però molts cops té cara de dona, i de dona gran”, en un context en que “l’Estat del benestar està amenaçat per la situació dels comptes públics”. “No podrem dir que aixequem Catalunya quan tinguem atur i fracàs escolar. El talent de la societat és clau per posar-nos en marxa. Si aconseguim que aquest talent, valors, creativitat, gust per la feina ben feta, entre tots podrem aixecar el país”, ha assegurat.
 
Mas ha afegit que quan es parla d'igualtat no ha de ser només entre homes i dones, i ha apuntat també que també s'ha d'avançar molt pel que fa a la discriminació per raons d'orientació sexual. Tot i que ha admès que s'han normalitzat moltes coses en aquest terreny, ha subratllat que l'objectiu ha de ser la normalitat, i que "l'orientació sexual no sigui excusa per qualsevol tipus de discriminació".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 jajajajajaja, barcelona, 23/11/2010 - 16:37

si els convenients no arribeu a la majoria absoluta, ni de conya sera presidenta del parlament.......una gran professional ? jajaja millor que no parlem dels fons d´ocupació

#7 carme, Barcelona, 23/11/2010 - 15:33

Si, ja ho va dir en Mas l'altra dia. Els càrrecs els tindran els millors de CIU, naturalemnt, per això hem treballat tant per guanyar.

#6 Kropotkin, Vic, 23/11/2010 - 12:35

¿Porque eliminan todos mis mensajes sobre esta tipa? ¿Os estas preparando ya para el futuro, periodistas...? Jua, jua, jua,... Animo que de algo hay que vivir. Jua, jua, jua,... Aunque es un poco triste vivir asi, ¿No?

#5 Jordi, Barcelona, 23/11/2010 - 12:31

Si el tripartit presentés una dona de candidata al Parlament la campanya seria la següent "si no ens voteu és perquè sou missògins i no voleu una dona de Presidenta del Parlament".

#4 Mateu, BCN, 23/11/2010 - 09:37

Si voteu en Laporta, la presidenta del Parlament serà la Maria Lapiedra. Vosaltres mateixos!