Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2010. 19:01h.

CiU cedeix a ERC l'electorat més independentista

Esquerra considera que "votar CiU és votar contra la independència"

CiU cedeix a ERC l'electorat més independentista

Puig, amb una estelada a la Diada del 2005

El portaveu d’Esquerra, Ignasi Llorente ha constatat que ‘un cop CiU va aclarint que donar la veu a la ciutadania no entra dintre de les seves prioritats, queda clar que el vot a CiU és un vot que impedeix la independència’, arran de les declaracions fetes pel secretari general adjunt de CDC, Felip Puig.

El número dos de CDC, del sector sobiranista del partit, ha reconegut que "CiU no aposta per la independència a la propera legislatura". Les declaracions de Felip Puig s'afegeixen a la d'altres dirigentes de la federació -com Josep Antoni Duran i Lleida o Josep Maria Pelegrí- en la mateixa línia. Mas, en canvi, en diverses entrevistes periodístiques després de la sentència de l'Estatut ha defensat el dret a decidir dels catalans, però no a curt termini.

Per a Llorente, però, aquestes declaracions ‘no són cap sorpresa després que CiU durant 30 anys estigui apostant perquè Catalunya sigui una comunitat autònoma més’ i en aquest sentit ha afirmat que 'el que seria estrany és que canviessin ara la seva estratègia’.

Finalment, ha recordat que 'les declaracions i manifestacions de caire sobiranista que CiU va fer després de la manifestació del 10 de juliol es van desfent com un glaçó de gel en ple sol, a mesura que s’acosten les eleccions al Parlament’.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Núria, Reus, 04/08/2010 - 08:47

Aquesta foto del Puig deu ser de cap de setmana, suposo. Ho dic per l'estelada. Durant la resta de dies porten la cartera, però no tan a la vista.

#10 Atónito, Villadeperros, 04/08/2010 - 00:07

Yo pensaba que se era o no se era independentista. Ahora veo que unos son \"más\" independentistas que otros. Esto es como si hubiera \"embarazadas\" y \"más embarazadas\" bueno, igual éstas llevan trillizos.

#9 Ramonet, Vilafranca del P, 03/08/2010 - 22:58

Els hem de donar una lliçó a aquests "convenients". Ells es mouen per conveniència i fan el que calgui per manar. Així que els hem de demostrar que han de ser independentistes o tornaran a ser oposició. Cal votar al Laporta, Carretero o ERC

#8 Carles, Cardona, 03/08/2010 - 22:37

David, ERC ha fet molt, ha estat ambiciós, a tibat la PSC fins a posicions que mai havia fet, ha aconseguit posar la independència com a tema central del debat, amb CIU ja veuràs com això no passrà, tot tapat i que ningú digui res.

#7 David, Sabadell, 03/08/2010 - 22:21

ERC no és el més indicat per donar llisons d'indepèndencia. Durant els anys que ha estat al govern, ERC no ha fet RES per millorar l'autogovern. Fer president a una persona que no vol aguantar una pancarta dient que Catalunya és una nació ho diu tot