Política · 27 de Març de 2012. 19:10h.

CiU 'congela' el pacte fiscal al Parlament

La comissió d'estudi va acabar el seu informe el 30 d'octubre

El president de CDC, Artur Mas, va insistir en el darrer congrés del partit en la necessitat d'avançar cap a una "hisenda pròpia" en el marc del pacte fiscal, però la veritat és que CiU no ha presentat encara el ple les conclusions de la comissió d'estudi, que va acabar els seus treballs el passat mes d'octubre.

Abans de les eleccions generals del 20-N, la federació nacionalista va tenir interès d'acabar l'informe a temps de la data electoral per poder treure pit envers el seu electorat més nacionalista.

Però des de llavors no se n'ha sabut res més i les conclusions fa sis mesos que s'han de sotmetre a votació en el ple de la cambra catalana.

CiU ha 'refredat' el tema amb l'excusa que vol dialogar amb tots els partits -fins i tot els més reticents com el PPC o el PSC- però la majoria absoluta dels 'populars' a Madrid és un escull important per arribar a un acord.

El portaveu de la federació nacionalista al Parlament, Jordi Turull, ha indicat que "l'encàrrec del Parlament va ser que la comissió havia d'acabar els seus treballs abans del 31 d'octubre".

Turull ha assenyalat que el pacte fiscal el "portarem quan creiem esgotades totes les vies de negociació". "Hi ha partits que es mouen en aquest tema, cada vegada més. Aquí hi ha un dèficit que s'ha de superar. Fora dels focus intentarem trobar aquest clima per intentar al final un consens", ha remarcat.

El secretari d'organització de Convergència ha afegit que "quan el Govern digui que no podem ser més o no serem més del que érem, nosaltres ho portarem al ple del Parlament".

Jordi Turull, durant el congrés de CDC
Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 joan, manresa, 27/03/2012 - 19:32

El Casal.19,25 h.--.,i plegant velas.Tanquem la paradeta perqué amb tan refredament ens costiparem..,i la tanquem ben emprenyats,primer una bona acalorada,i ara refredament...Ens sembla que esteu jugant al gat i al gós..,i axó es perillós...:;lo que puja ..,diüen que baxa..,esperem no siguin vots