Política · 10 de Juliol de 2012. 14:01h.

CiU controlarà les dues comissions d'investigació

Lluís Corominas la de sanitat i Fernández Teixidó la dels bancs

CiU controlarà les dues comissions d'investigació

Lluís Corominas, quan va ser escollit vicepresident primer del Parlament

La comissió d’investigació sobre la gestió en l’àmbit sanitari i les relacions entre el sector públic sanitari i les empreses estarà presidida pel vicepresident primer del Parlament, Lluís M. Corominas, segons ha acordat per unanimitat, aquest matí, la junta de portaveus.  La comissió estarà formada per dos diputats de cada grup parlamentari.

La comissió d’investigació, la segona que es posarà en marxa aquesta legislatura, la va sol·licitar el PSC i el ple en va acordar la creació la setmana passada, amb el vot favorable de tots els grups llevat de CiU, que es va abstenir, i  de Joan Laporta, que hi va votar en contra.

CiU ostentarà així la presidència de les dues comissions d'investigació creades fins ara: l'exconseller Fernández Teixidó la dels bancs, que ja s'ha constituït; i la de sanitat l'esmentat Lluís Corominas.

La comissió, la compondran, a més del president, dos membres de cada grup parlamentari i, en el cas del mixt, un de cada subgrup. És la mateixa estructura que té la comissió d’investigació sobre les entitats financeres, que es va constituir la setmana passada. Els acords es prendran mitjançant vot ponderat, és a dir, cada grup tindrà el mateix pes en vots que té al ple.

La sessió constitutiva, la convocarà i presidirà Núria de Gispert. En aquesta sessió, que encara no té data, la comissió ratificarà Lluís M. Corominas com a president. Prèviament, els grups hauran de comunicar els noms dels diputats que en formaran part.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Sara, bcn, 10/07/2012 - 16:33

Aquestes investigacions no serveixen per aclarir res, se les poden estalviar. Anem a la deriva sense rumb i sense comandant. Massa interessos compartits per ambdues parts.

#1.1 ATRAMUNTANAT, Cadaqués, 11/07/2012 - 15:59

Si mes no, servirà, un cop mes per veure de quina part estan aquests partits, si del poble, la justicia i la raó, o bé de part de segons quins interesos. A partir d'aqui en les properes eleccions que cadascú voti segons la seva moral.