Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2008. 15:43h.

CiU creu que el Constitucional farà "la feina bruta al PSOE"

Homs acusa els socialistes d'esperar "el retall" de l'Estatut

CiU creu que el Constitucional farà "la feina bruta al PSOE"

Artur Mas i Quico Homs

"Avui, molts diaris treuen informacions que van en aquesta línia, i nosaltres ja ho varem avisar fa uns dies. És molt probable que el Tribunal Constitucional (TC) faci la feina bruta al partit socialista i escapci l’Estatut”. Amb aquestes paraules, Francesc Homs, diputat de CiU i representant de la federació en la negociació del nou sistema de finançament, reiterava l’advertiment fet fa uns dies sobre l’aplaçament de la data del 9 d’agost, que “té a veure amb l’esperança del PSOE de què aquesta retallada de l’Estatut sigui realitat”.

En una entrevista a Rac 1, Homs ha assenyalat que hi ha altres aspectes importants de l’Estatut que perillen davant una sentència del Constitucional. Seria el cas del capítol que fa referència al deure de conèixer el català, la gran novetat d’aquest Estatut, ja que per primera vegada es recull en igualtat de condicions el dret i el deure de conèixer tant el català com el castellà, que s’igualen jurídicament. “No sóc gaire optimista en aquest capítol”, ha explicat Homs qui ha avançat que hi ha informacions que apunten a que “el deure de conèixer el català pot quedar molt buit de contingut després de la sentència de TC”.

Francesc Homs s’ha mostrat més optimista amb el capítol de la immersió, que ja va ser validada pel TC l’any 1993. “Seria sorprenent que el Constitucional anés contra la seva pròpia jurisprudència”, ha afegit.

Per Homs, tota aquesta estratègia s’explica pel fet que “estem davant un Govern espanyol que es caracteritza pels incompliments amb Catalunya i per viure al dia”. I ha dit que “el president Zapatero diu que hi ha crisi o que no depenent del què li convé; no compleix en matèria de traspassos; vulnera sistemàticament l’Estatut, i ara ens diu que no complirà en finançament”. Per tot això, “tal com van les coses cada dia es fa més difícil imaginar un pacte estable de CiU amb el PSOE”.

En aquest sentit, i preguntat sobre quin seria el paper de CiU en els pressupostos generals de l’Estat, Homs ha afirmat que “la pregunta important és que acabarà fent el PSC perquè mai a la vida han votat diferent del PSOE. Esperem que compleixin el que van dir al seu congrés i prioritzin els interessos de Catalunya als del PSOE”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 pepa, granollers, 05/08/2008 - 14:17

Sí, que més dóna pp que psoe tot comença amb p de patada als catalans.

#5 jordi, l'h, 05/08/2008 - 02:02

un altre que cau de la figuera!!!
però no veieu el que feien amb la figura del defensor del poble????????????!!!

#4 Josep-Empordà, Palafrugell, 04/08/2008 - 18:54

Cal que CiU es planti devant de tanta mesquinesa i ignominia. Ja n'hi ha prou de que el tripartit PSOEcialista ens prengui per imbècils.

#3 robert, bcn, 04/08/2008 - 16:46

sería la gran solució pel PSC que ara juga de farol contra el PSOE per escorrer el bulto

#2 Inspector Closeau, Marseille, 04/08/2008 - 16:41

tot això ja està preparat per tots els partits des de fa molt de temps, és part del full de ruta per mantenir la gent enganxada a una democràcia falsa i tutelada.