Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2008. 15:00h.

CiU creu que el Govern acceptarà "qualsevol xifra del PSOE"

Francesc Homs demana “més rigor als responsables del tripartit”

CiU creu que el Govern acceptarà "qualsevol xifra del PSOE"

Francesc Homs

El diputat de Convergència i Unió, Francesc Homs, ha demanat “més rigor als responsables del tripartit” en el moment de valorar les xifres de finançament calculades per Convergència i Unió. Davant de les interpretacions que dirigents de les tres formacions polítiques de l’Executiu Català han fet després de la roda de premsa d’Artur Mas, Homs ha recordat que “les xifres varien en funció de l'any base en que són calculades. Per exemple, de la mateixa manera que la xifra resultant de calcular el 50 % de l'IRPF no pot ser la mateixa si s'agafa la recaptació de 2006 o de 2009, tampoc serà mai la mateixa la xifra del conjunt de la cistella si l'any base de càlcul és diferent”.

El diputat ha negat que “CiU canvii de criteri i hagi donat xifres diferents segons interessos partidistes o estratègics de la federació”. “Si hi ha xifres diferents, és perquè l'any base de càlcul és diferent, però el criteri de càlcul per CiU sempre ha estat el mateix”. En aquest sentit Homs ha posat d’exemple els càlculs facilitats per la Càmbra de Comerç: “la xifra de 3.800 M€ que ha facilitat la Cambra és en base l'any 2006. Si es calculés en base el 2009, seria notablement més alta”.

Segons Homs “és preocupant observar que determinats responsables polítics ignoren aquesta base de càlcul” ja que, d’aquesta manera “tenim mala peça al taler”. El diputat nacionalista els ha esperonat a “tenir millor criteri quan negociin amb Madrid sí realment tenen voluntat d’aconseguir el model de finançament que li pertoca a Catalunya”.

Homs ha aprofitat per recordar que “CiU és l’única força política que, de fa mesos, ha fixat un objectiu clar i contrastable respecte el finançament previst a l'Estatut”. I per això lamenta que “encara, en aquests moments, el tripartit no hagi explicat què entén per un bon acord” fet que indica “la predisposició del mateix tripartit ha acceptar qualsevol xifra que el PSOE els posi sobre la taula”.

Finalment, Francesc Homs vol fer palès també que, “d'acord amb l'Estatut, la xifra del finançament tindrà una gradualitat. I per això des de fa mesos defensem que pel 2009 es disposi del rendiment complet de la cistella (tal i com vam introduir en l'acord del Parlament del 2 d'octubre)” i que la participació en el nou fons d'anivellament que s'ha de crear “sigui progressiva fins el 2011”. “És per aquest motiu que la xifra canvia necessàriament entre el 2009 i el 2011”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Miquel, Sant Cugat del Vallès, 24/12/2008 - 18:26

No sigueu còmplices de l'espoli fiscal. Els impostos generats a Catalunya s'han d'invertir a Catalunya, tots. A Espanya ni cinc.

#2 Ricco, Barcelona, 24/12/2008 - 18:01

Crec que Homs té tota la raó. Hi afegiria, en tot cas, que si la xifra supera en un euro la del finançament actual serà genial. Ja ens podran dir que será "el millor finançament " mai pactat. I així ho faran, no en tinc cap dubte.

#1 VOLEM LA INDEPENDENCIA ara aqusta nit, SILS, 24/12/2008 - 17:39

JA VEURAS QUAN MONTILLA ENS EXPLIQUI QUE EL FINANÇAMENT ES EL MILLOR POSIBLE, NOMES FALTA QUE EL ZAPATERO L'HI DONI PERMIS