Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2009. 18:48h.

CiU creu que Vicepresidència és "una oficina de col·locació"

La federació denuncia la conselleria "amb més personal i menys activitat"

CiU creu que Vicepresidència és "una oficina de col·locació"

Carles Pellicer, diputat de CiU al Parlament

El diputat de CiU Carles Pellicer, ha retret a Carod que, en plena recessió, Vicepresidència incrementi les despeses improductives i de personal. En la compareixença del vicepresident al Parlament per donar comptes del pressupost de Vicepresidència, Pellicer ha reclamat a Carod “contenció en la despesa. Vostè", ha dit, "ha confós el Departament amb una oficina de col·locació” en al·lusió al Servei d'Ocupació de Catalunya alhora que ha  lamentat que estiguem “davant un pressupost amb més personal i menys activitat”.

Pellicer ha defensat l’esmena a la totalitat de CiU “perquè no veiem austeritat per enlloc. Cal reduir despeses de funcionament, despeses improductives i la despesa corrent, que es va augmentant”, i ha titllat els pressupostos “d’insolidaris”.  

També ha desgranat els increments "més escandalosos" de Vicepresidència: "S’incrementa la despesa corrent en tres milions d’euros, augmenten els alts càrrecs un 10%, s’incrementa en 600 mil euros la despesa en lloguers i puja en un milió d’euros la despesa la promoció de la pròpia Vicepresidència".
 
"Així doncs", ha afegit, "mentre aquestes despeses improductives pugen, baixa el pressupost per a Cooperació i Solidaritat, que ha estat retallat en un 20%, és a dir, en deu milions d’euros. És el segon any consecutiu que baixa”. I ha preguntat: “Vostès, que s’omplen la boca de belles paraules, on és l’esforç d’aquest Govern? No el veiem per enlloc”.
 
En un altre ordre de coses, el diputat nacionalista ha denunciat que Vicepresidència "ha congelat les partides per al foment de la llengua, malgrat que les dades de l’enquesta d’usos lingüístics demostren una davallada de l’ús del català. En canvi, incrementen la despesa en organització de reunions, que passa de 30 milions d'euros a 62 milions. És sorprenent”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ja no saben què dir, Can Pistraus, 26/11/2009 - 00:15

Hug, vas progressant.
El teu "argument" ha passat de indefensable a ridícul.
És tota una fita, venint de tu. Que el pressupost per a Cooperació i Solidaritat hagi estat retallat en un 20% deu de ser per celebrar-ho, oi?

#2 Jordi, Barcelona, 25/11/2009 - 20:34

El càrrec més absurd de vicepresidència és la direció general d'afers departamentals, que tenint present que Vicepresidència ja té secretari general i director de serveis no sé a què es deu dedicar.

#1 Hug, Begur, 25/11/2009 - 19:28

Si cal reduir despeses, que torni CiU tot el diner public amb el qual es finança