Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2012. 20:29h.

CiU culpa el tripartit i Madrid

Turull insta el PSC, ERC i ICV a "demanar perdó" pel dèficit que van deixar

CiU culpa el tripartit i Madrid

Turull, en una imatge d'arxiu al Parlament

Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament, ha titllat "d’esperpèntic" la petició de diputació permanent per part dels grups del Tripartit i ha recordat que els problemes de pagament a les entitats del tercer sector són conseqüència "de la deslleialtat de Madrid però també, en gran part, són culpa d’aquells que van arruïnar les finances de la Generalitat". "A més de l'asfíxia financera de Madrid i del dèficit fiscal, hem de fer front a l’herència del Tripartit, unes obligacions de pagament que superen els ingressos" ha explicat.
 
Després de constatar que "reneix el Tripartit", Turull els ha instat a "demanar perdó" pel dèficit que van deixar i a reflexionar sobre "les mesures de més despesa" que presenten contínuament al Parlament. El portaveu de CiU ha afirmat que "entenem perfectament les queixes de les entitats" i que "el Govern està fent esforços per fer els pagaments quan abans millor".
 
Turull també ha subratllat que gran part dels problemes de tresoreria que ara es pateixen se solucionarien amb el pacte fiscal. En aquest sentit, ha lamentat que el PSC centri els seus esforços en "menystenir" la proposta de pacte fiscal i intentar "redecorar la recepta del cafè per a tots, que ells mateixos denuncien que ha fracassat, cafè per a tothom ara sota el nom d'un pacte fiscal federal generalitzable a tot l’Estat". El portaveu nacionalista ha destacat la contradicció que suposa "voler ridiculitzar el pacte fiscal i al mateix temps, demanar ser a la comissió negociadora".
 
Finalment, Turull ha donat suport a la decisió del Govern de no assistir al Consell de Política Fiscal i Financera per "dignitat". "Espanya ha de prendre nota, és una qüestió de dignitat pel fons i per la forma" ha explicat el dirigent nacionalista. Turull ha assenyalat que "Catalunya ha fet els deures i està patint més del que hauria de patir tenint en compte els recursos que genera”. “El govern de l’estat porta Catalunya a una situació límit. Esperem que reaccioni i se’n doni compte" ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 O, gerona, 02/08/2012 - 10:34

Claro y vosotros no teneis culpa de nada, vosotros sois unos santitos.

#3 emprenyat, osona, 01/08/2012 - 10:51

Peró si CIU va deixar un forat com una galaxia a la sanitat catalana i no hi ha ningú denunciat per falsetat documental¡¡ i per postre pujen els altres i vinga a cts. d'euro al la betzona i gasoil.
Aquest vividors de la politica i son perque no trovarien feina ni per obrir porta al qualsevol hotel

#2 Fran, Llinars, 01/08/2012 - 00:17

Aquets catalanistes mai trepitjen una formiga tu. Sense Madrid que faríeu?.

#1 spanish, Madrid, 31/07/2012 - 21:38

muy bien Tontull.....o sea que vosotros nunca sois culpables de nada...Maragall se encontro 18 mil millones de deuda y ya os ahbeis endeudado 10 mil mas , de 42, 28 son vuestros pero la culpa es del otro por supuesto........

#1.1 ramonpamies, Barcelona, 31/07/2012 - 22:25

No tens ni idea ni de la ciutació financiera de l'epoca CiU ni del tripartit ni de les causes ni del tractament de colonia que rebem. Aneu a pastar fang.
No et molestis a recomentar-me, no penso tornar a obrir la notícia, em pots insultar el que vulguis, ets lliure