Publicitat
Política · 17 de Març de 2010. 11:38h.

CiU defensa que "Terribas és una reconeguda professional"

El diputat Jordi Cuminal considera que "el President Montilla té un problema amb la llibertat de premsa"

CiU defensa que "Terribas és una reconeguda professional"

Jordi Cuminal, quan encara era el líder de la JNC

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Jordi Cuminal,  ha denunciat que, arran de l’entrevista feta per Mònica Terribas al President Montilla i emesa per la TV pública catalana el passat dilluns, “s’ha evidenciat, un cop més, que el President Montilla té un problema amb la llibertat de premsa”.
 
Cuminal ha recordat que, “ja quan era candidat a la Presidència de la Generalitat, Montilla va segrestar una entrevista que li va fer el columnista de la Vanguardia, Xavier Sala Martín”. Jordi Cuminal s’ha referit també als dos estudis realitzats pel Govern Tripartit, que van transcendir, “en els quals s’etiquetava els  mitjans i els professionals de la comunicació com a bons i dolents”.
 
Ara, després de l’entrevista al President Montilla, emesa per TV3 el passat dilluns, “des del PSC s’està sotmetent a Mònica Terribas a una dura pressió”. Jordi Cuminal ha destacat, que “Mònica Terribas, directora de la TV pública catalana, és una reconeguda professional” i ha advertit que “si volem uns mitjans de comunicació públics de qualitat no podem permetre un linxament per part del govern cada cop que els són incòmodes”.
 
Jordi Cuminal ha  recordat, que “la llibertat de premsa és la llibertat o la immunitat dels mitjans de comunicació per a publicar o disseminar informació, ja sigui mitjançant la impressió, emissió o publicació electrònica, sense cap tipus de control governamental o censura. La llibertat de premsa és indispensable per a consolidar els drets individuals de les persones, una societat lliure i el govern democràtic”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Lluis, Barcelona, 18/03/2010 - 17:47

Para mostrar nuestro soporte a Mònica Terribas y periodistas como ella, hemos creado un grupo en Facebook, donde hemos recopilado la entrevista, etc.
http://www.facebook.com/pages/Per-Monica-Terribas-i-periodistes-como-ella/368942273246

#1 Marta, manresa, 18/03/2010 - 14:24

Si dos comentaris públics en el seu blog personal de dos diputats posen en dubte la llibertat de premsa d\'aquest país anem arreglats. Si us plau, una mica de serietat! Em preocupen més les pressions de sota mà.