Publicitat
Política · 6 de Maig de 2009. 15:45h.

CiU demana a ERC que "prengui nota" del pacte basc

Artur Mas retreu als socialistes que "pactin amb el Partit Popular"

El president de CiU, Artur Mas, ha demanat a Esquerra que "prengui nota" després que els socialistes bascos hagin pactat amb el PP al País Basc. "Com més dividit està l'espai nacionalista, més fort està l'espanyolisme a Euskadi i a Catalunya", ha afegit en una velada al·lusió als republicans.  Al seu parer, el pacte PSE-PP “demostra que només partits nacionalistes molt forts i amb molt suport poden impedir que països com Catalunya i Euskadi quedin assimilats a Espanya: a Euskadi això vol dir EAJ-PNB, i a Catalunya vol dir CiU”.

Mas també ha aprofitat l'avinentesa per a retreure als socialistes "que pactin amb el Partit Popular". El líder de CiU ha  recordat que “ho diuen el mateix dia que ells fan un pacte de govern amb el PP” alhora que ha reivindicat el pacte amb el PP. “El pacte del Majestic que tant critiquen -ha continuat- va fer que Catalunya avancés en tots els sentits: va treure de Catalunya la Guàrdia Civil de Trànsit, els governadors civils que portaven 150 anys i el servei militar que deien que unia a tots els espanyols, a més de portar un creixement econòmic que ens ha durat deu anys”.

En la seva opinió,  “aquella Espaya plural que sortia del tarannà d’en Zapatero va rebre ahir l’acta de defunció a Euskadi” després del pacte PSE-PP.  “Els socialistes pacten amb qui calgui per impedir que els nacionalistes que guanyen les eleccions liderin els governs de Catalunya i Euskadi: a Euskadi amb el PP, en nom de l’espanyolisme, i a Catalunya amb ERC i ICV, en nom de les esquerres”, ha afegit.
 
Pel líder de CiU, “els acords entre el PP i els socialistes busquen desdibuixar primer, per esborrar després, el caràcter plurinacional de l’Estat espanyol”, amb l’objectiu “d’imposar l’Espanya d’una sola nació, que només tolera les particularitats, però no l’existència de diverses nacions”.

“El PP i el PSOE comparteixen el model d’Estat, perquè si no aquest pacte de govern no hauria estat possible”, ha reblat, “és un pacte contra natura a mitges, perquè comparteixen un model d’Estat de més poder per Madrid i menys per Catalunya i Euskadi”.
 
Artur Mas ha destacat la “paradoxa” que suposa el fet que “en cinc anys, el ‘talante’ de Zapatero ha aconseguit el que no va poder l’‘ordeno y mando’ d’Aznar: descavalcar els nacionalistes que guanyen eleccions dels governs de Catalunya i Euskadi”. El líder nacionalista ha expressat la seva esperança que “esperem que a les properes eleccions a Catalunya s’interromprà aquesta dinàmica i que CiU aconseguirà trencar aquest mapa uniformitzador”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 06/05/2009 - 21:00

Los de CiU son muy finos al decir a ERC que tome nota.
Yo le hubiera dicho que pongan las barbas a remojar.

#4 joan, manresa, 06/05/2009 - 20:27

La llei de partits va nexer per la sangría de morts feta per ETA,i demanaba la condena sobre aquestas morts,res mes.No cal fer-hi cap comentari.Sr.Mas recordils als Senyors de ERC la promesa que van fer,--no pactar amb ningú que pactes amb el PP.Euskad

#3 Matilde, Mollerussa, 06/05/2009 - 17:59

Qui ha permés aquesta situació és Ciu quan va votar la llei de partits que impedeix que més del 10 % dels que van anar a votar tinguin representació al Parlament. Ja cal que en pregui bona nota!

#2 LIDIA OBIOLS SERRA, MARTORELL, 06/05/2009 - 17:36

Fran,recordo que van pactar amb el PP a Madrid i no a casa i van pactar amb condicions que van afavorir Catalunya, n'haguessim volgut més,sí, mai n' hi ha prou,que el PP és nefast també, i el PSOE no ha resultat nefast? i els han donat la Generalitat

#1 Fran, Llinars, 06/05/2009 - 16:45

Encara q els politics per norma general es pensan q la gent es tonta i q pot sre s´els ha oblidat que no fa molt van pactar amb el PP, aquets ara tambe vol donar lliçons de moral,a sobre s´ho esta dient a Carod,un altre que fa lo mateix.Patetics.