Publicitat
Política · 28 de Maig de 2010. 13:07h.

CiU demana explicacions per Pretòria

Puig afirma que la Fundació Catalunya Oberta "no té cap vinculació amb CiU"

CiU demana explicacions per Pretòria

Felip Puig, amb Mas, en una imatge d'arxiu

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1 que "crec en l'honorabilitat dels consellers" en el cas Pretòria. Tot i això, ha apuntat que "qui ha de donar explicacions és el partit socialista, perquè té càrrecs públics en exercici implicats en el cas. Cal que expliquin si aquesta és una pràctica habitual en el seu partit o no".

També ha anunciat que "a CiU posarem sobre la taula l'opció de, o bé demanar que s'inclogui el cas Pretòria dins de la comissió d'investigació del cas Millet, o de promoure'n una pel cas Pretòria".

En aquest sentit, ha assenyalat que "sembla lògic que els consellers Castells, Nadal, Capdevila i Baltasar donin explicacions al Parlament si el cas Pretòria s'investiga des del Parlament".

Puig ha remarcat que "CiU no té res a veure com a partit polític en el cas Pretòria" i ha explicat que "la Fundació Catalunya Oberta no té cap vinculació amb CiU". "Intentar vincular el cas Pretòria amb CiU evidencia un interès polític d'atacar la federació", ha lamenta, a més de reiterar que "des d'un punt de vista d'il·legalitat, CiU no té res a veure en el cas Millet".

El dirigent nacionalista ha assenyalat que "tinc els meus dubtes de si en cas que CiU no anés al davant s'hauria creat la comissió d'investigació. Si no hi hagués eleccions a la vista i les expectatives de CiU no fossin les que són suposo que no hi hauria hagut aquest intent de fer ensopegar els que anem primers en les enquestes". "M'han anunciat que em citaran i ja vaig dir que hi acudiria a declarar en la comissió d'investigació", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 PAu Miserachs, Barcelona, 29/05/2010 - 14:48

Facin una LLei anticorrupció ben clara i sense fisures.Poden copiar la Llei USA de 1977 i afegir-hi l\'inhabilitació política de diputats i càrrecs corruptes a més dels que van col·laborar amb la dictadura franquista.

#1 Gemma, Lleida, 28/05/2010 - 15:20

Molt bé, que compareguin i que s'expliquin, ja que els entussiasma tant tot això de les comissions i les investigacions als altres. Que és deixin investigar el tripartit i així ens anirem divertint els pobres súbdits que no pintem res.