Publicitat
Política · 9 de Gener de 2009. 15:58h.

CiU demana l'examen del MIR en català

Vol que la mesura s'apliqui a partir de 2010

CiU demana l'examen del MIR en català

Rosa Núria Aleixandre, a la dreta de la imatge

La senadora de CiU, Rosa Núria Aleixandre, presentarà una moció per a la seva votació a la comissió de ciència i innovació que insta el govern espanyol a preveure l’opció de fer els exàmens també en català, euskera i gallec, a les respectives comunitats autònomes, per optar a les places de residents en les diferents especialitats en ciències de la salut

Aleixandre ha explicat que, amb aquesta moció, a partir del 2010 “es normalitzaria una situació que ja es dóna a les universitats de les comunitats amb llengua oficial a banda del castellà”.

La moció demana que “en la convocatòria del 2010, els exàmens per optar a les places en els diferents centres sanitaris reconeguts per la seva docència de residents -metges, farmacèutics, químics, físics, bioquímics i infermers-, per optar a les diferents especialitats en ciències de la salut tinguin l’opció de realitzar els seus exàmens, en castellà o bé en l’idioma oficial de la seva respectiva comunitat autònoma: català, euskera o gallec en cada cas”.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 lalala, Bilbao, 17/01/2009 - 09:58

No piden saber la lengua cooficial, sino la posibilidad de hacer el examen en las lenguas cooficiales. Vamos, ponerle una hoja al lado al examen actual. ¿Es tanto pedir?

#15 marta, barcelona, 11/01/2009 - 14:52

Y a los extrangeros que están poniendo en los CAPS, y en otros servicios. También les exigiran el CATALAN?. es una verguenza, que en nuestro PROPIO PAIS nos obliguen ha hablar otro idoma. SI ESTO NO ES UNA DICTADURA, QUE ME LO CUENTEN Y ME DIGAN QUE ES.

#14 Viriato, Bcn, 10/01/2009 - 16:05

Yo creo que se quedan cortos en la petición. Para ejercer la medicina en Cataluña hay que dominar el idioma. Saber medicina es secundario, siempre podrán recetarte un libro. ¿Que mas quereis?

#13 VOLEM LA INDEPENDENCIA ara aqusta nit, sills, 10/01/2009 - 12:09

la xocolata del lloro, el que ha de de fer es biscar socis alparlament que declarin la independencia unilateral

#12 torribera, bcn, 10/01/2009 - 11:48

Als metges d'aquí tot són pals a les rodes, despres contrancten metges de fora, que ni tan sòl passen una prova de capacitat, presenten un títol d'un pais del tercer mon i vinga a receptar i intervenir als catalans.