Publicitat
Política · 12 de Març de 2009. 20:14h.

CiU denuncia copagament al transport escolar

Irene Rigau reclama "una sola política de transport" per als infants en edat escolar

CiU denuncia copagament al transport escolar

La diputada Irene Rigau, en una imatge d'arxiu

Irene Rigau, portaveu d’Educació de CiU al Parlament de Catalunya, ha denunciat que “el Departament d’Educació imposa el copagament al transport escolar”. En el marc de la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya, Rigau ha explicat que “el Govern Tripartit ha canviat la política que tenien els governs de CiU que permetien que el transport obligatori i el transport voluntari fossin gratuïts pels alumnes de l’ensenyament obligatori”.
 
La diputada de CiU ha fet referència a la desigualtat de tracte que el partits que donen suport al Govern porten a terme. Actualment, la població infantil de l’àrea metropolitana obté un títol específic per 35 euros que permet un nombre indefinit de viatges dins l’àrea de tarifa integrada. En canvi, pels alumnes d’agregats i urbanitzacions demana que aportin mig euro per viatge, és a dir, 90 euros per alumne per accedir al centre que el mateix Govern ha assignat.

Irene Rigau ha reclamat “una sola política de transport per als nens i nenes en edat escolar de tot els territori català degut a la desigualtat de tracte que el Govern duu a terme”. En aquest sentit, Rigau ha proposat que es resolgui en el marc de la llei d’educació la gratuïtat del transport escolar per als alumnes que viuen a distàncies considerables. Per exemple altres poblacions, nuclis agregats i urbanitzacions. De fet, CiU ha presentat una esmena a la llei que gira en torn aquest aspecte.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat