Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 09:36h.

CiU denuncia pràctiques dictatorials del tripartit

La federació acusa PSC, ERC i ICV d'actuar en la comissió com un "tribunal polític d'altres èpoques"

CiU denuncia pràctiques dictatorials del tripartit

Turull, en una foto d'arxiu

CiU i el tripartit van topar abans d'aprovar el calendari de compareixences, i van ser els nacionalistes els que van llançar la primera andanada. la federació nacionalista va acusar els socis del Govern de convertir la comissió en un "tribunal polític d'altres èpoques" –no el va citar, però es referia al franquisme– que no busca aclarir les irregularitats en la gestió de Fèlix Millet al capdavant del Palau de la Música, sinó implicar-hi com sigui CDC.

El diputat de CiU Jordi Turull va carregar així contra el PSC, ERC i ICV-EUiA per vetar bona part de les compareixences proposades per l'oposició. Només se'n van salvar 11. "La comissió s'ha convertit en un tribunal polític, que alguns pensàvem que tan sols coneixeríem pels llibres d'història", va afirmar el convergent, que va recriminar al tripartit que hagi tombat, per exemple, els testimonis d'alguns càrrecs o militants socialistes en els mateixos capítols relacionats amb el cas Palau en què, en canvi, sí que ha citat a declarar militants nacionalistes.

El diputat nacionalista va denunciar que el tripartit no ha acceptat obrir la investigació a persones pròximes al PSC o a afers de corrupció com el cas Pretòria i ha limitat la comissió a un "àmbit tan concret i específic que se'ls veu el llautó". Turull va descriure el plantejament de la comissió com "uns partits del govern assajant o fent una operació de clar desgast contra un partit de l'oposició, cosa inaudita en una democràcia parlamentària".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 M.L., Granollers, 09/06/2010 - 14:57

Ara s´els hi gira la truita aquests del tripartit..

#4 Kropotkin, Vic, 09/06/2010 - 11:01

Si, totalmente escandaloso. Quieren averiguar a donde fué a parar el dinero chorizado por Millet. ¿A donde vamos a llegar? Lo siguiente será que querran prohibir robar... Si es que no se puede seguir asi... Ya no hay patriotismo...

#3 Miquel, Barcelona, 09/06/2010 - 10:57

La diferència Pep és que a Horta van convocar toithom. Aquí els càrrecs socialistes que també poden donar explicacions d'alguns negocis relacionats amb el Palau no els convoquen.Carai !, la diferència és notable no et sembla?

#2 Arseni, Valls, 09/06/2010 - 10:28

Tripartit és fascio-comunisme.

#1 Pep, Alt Empordà, 09/06/2010 - 10:05

Ai Carai, quan CiU,PP i C.s varen demanar una comisió per l.incendi de l.Horta era per aclarir el que havia passat i no per desgastar el Govern i ara que la comisió és demana per aclarir la financiació de CiU és un tribunal Franquista per desgastar CiU!