Publicitat
Política · 24 d'Agost de 2010. 14:40h.

CiU denuncia que hi ha 87.000 funcionaris més

Oriol Pujol: "l'administració pública catalana està sobredimensionada"

CiU denuncia que hi ha 87.000 funcionaris més

Oriol Pujol, en una imatge d'arxiu

El Portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha denunciat que “l’administració pública catalana està sobredimensionada, ja que en set anys ha crescut en 87.000 persones que viuen del pressupost públic”, és a dir, “una feina que abans la feia una persona o dos, ara la fan quatre persones”. Segons Pujol, “això és insostenible” i ha lamentat que “el Govern ha trigat massa en reconèixer la crisi i després ha fet grans proclames d’austeritat, però en realitat els ciutadans no la veuen per enlloc”.

En declaracions a La Ciutat d’Estiu d’Onda Rambla Punto Ràdio, ha afirmat que “la situació econòmica del país és molt i molt greu i, per aquest motiu, mantenir els nivells de l’Estat del Benestar que hem aconseguit assolir, les infraestructures que ens són necessàries, etc; és problemàtic”.

Davant aquesta situació, el Portaveu de CiU al Parlament ha destacat que “alcem desacomplexadament la bandera del concert econòmic i això no s’ha d’entendre com una amenaça, però el dret a decidir si no te’l donen te l’has d’agafar”. Oriol Pujol ha posat com exemple el fet que “el tancament de caixes ara fa cent anys”, una protesta unitària que va portar a molts comerços i negocis a deixar de pagar els impostos durant cinc mesos, l’any 1899.
 
Pujol ha advertit que “quan les infraestructures estan aturades, els socialistes es plantegen el copagament de la sanitat, etc. Cal estrènyer-se el cinturó, però també gestionar els propis diners”. Segons Pujol, “fa massa anys que Catalunya pateix una gran sangria que va molt més enllà de la necessària solidaritat”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Terraxa, Terrassa, 25/08/2010 - 11:47

Direu el que vulgueu, però hi ha massa funcionaris a tot arreu, als ajuntaments, a les autonomies, al govern central, cada govern hi posa els seus. Per no parlar dels alts càrrecs, assesors, TV's locals, corporacions, patronats, caixes i altres.

#8 damage, Reus, 25/08/2010 - 00:35

Oriol, preguntale a tú PADRE, quién a colocado a más de la mitad de los funcionrarios, a chupar del bote. Parece mentira que digas esto.

#7 PEP, barcelona, 25/08/2010 - 00:11

és pura demagògia dir que la feina que abans feia una persona ara la fan 4. La gran majoria són méstres, personal sanitari i mossos d'esquadra, i són necessaris si tenim en compte l'augment de població dels darrers anys i les competències assumides.

#6 jordi, l'h, 24/08/2010 - 23:34

pere (pirineu),l'has clavat!!felicitats!!!

#5 UN DE TANS, LA DE SEMPRE, 24/08/2010 - 22:42

I no ho sap tot
La GENE paga a una empres privada el cost d'un traballador sense saber-ho.
Aixo si que es FORT
Sr. Nadal INVESTIGUI ON ES