Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2008. 14:55h.

CiU denuncia que l'Ajuntament vol fer desaparèxier un bosc

Maité Fandós fa una crida a defensar "el pulmó verd" del Bosc de la Finca de Can Gallart

CiU denuncia que l'Ajuntament vol fer desaparèxier un bosc

Una imatge del bosc

CiU ha denunciat que el Pla de Reforma del Carmel del bipartit de Jordi Hereu i ERC "fan desaparèixer el Bosc de la finca de Can Gallart-Capdevila per fer-hi pisos" i ha exigit que "es desafecti aquest pulmó verd pel barri. La regidora de CiU a Horta-Guinardó, Maite Fandos, també demana que s‟obri a la ciutadania aquest espai que permetria millorar la qualitat ambiental i atmosfèrica dels veïns i veïnes de la zona".
 
La regidora de CiU ha explicat, aquest bosc de la finca Gallart-Capdevila, entre els carrers Dante i Granollers, "té una superfície de 2.000 m2 i presenta una riquesa florística que cal conservar per la seva diversitat, la seca longevitat i el seu bon estat vegetatiu”. En aquest espai verd hi ha unes 72 espècies de plantes, algunes de les quals mereixerien una atenció especial i han de ser protegides. Hi ha exemplars d‟arbres, molt difícils d‟observar a Barcelona i al seu voltant, que podrien ser considerats arbres monumentals". 
 
A més, ha dit Fandos, “la important massa forestal del bosc permet millorar la qualitat ambiental del barri, en contribuir a la disminució de la contaminació atmosfèrica, acústica i visual. Els arbres, i la vegetació en general, actuen com refrigeradors i reguladors de la humitat i de la temperatura pal·liant l‟efecte de calor que provoca l'asfalt”. Al seu parer, el Pla del Carmel, "afecta aquests jardins i pretén fer desaparèixer aquest espai construint blocs de pisos i
deixant només un reduït corredor verd”. 
 
Maite Fandos ha exigit al Govern Municipal que "mantingui aquest bosc i que per tant deixi el Bosc de Can Gallart sense afectació" dins del Pla del Carmel. “Cal mantenir el bosc i obrir-lo a la ciutadania”, ha dit Fandos que a més proposa que aquest espai verd "rebi el nom de Bosc de Maria Capdevila, matemàtica i astrònoma que exercici de professora a la Facultat de Ciències de la Universitat de Barcelona i que va ser una de les primeres dones de ciències del nostre país”. 
 
La regidora de CiU ha criticat que des del Districte d‟Horta-Guinardó es puguin fer plantejaments com el previst per aquest espai: “com pot ser que una regidora d‟un partit que es defineix com 'verd' proposi eliminar una zona verda com el Bosc de Can Gallart?”, s‟ha preguntat Fandos referint-se a la regidora d‟ICV, Elsa Blasco. "Reclamem que s‟aturi el pla i que els bosc s‟obri a la ciutadania", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Martí, El Carmel no necessita mini-boscos encongits, 13/11/2008 - 06:05

Un bosc de 2.000 m2? si-us-plau que torni el seny a la politica i qui no en tinc ni un gram que treballi del que sapiga;