Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2012. 17:44h.

CiU descarta una gran coalició sobiranista

La federació considera que les disputes entre els líders resta força electoral

CiU descarta una gran coalició sobiranista

Junqueras i Mas, en una foto d'arxiu

CiU es presentarà sola a les eleccions del 25 de novembre. La federació es manté al marge de les negociacions que porten a terme ERC, SI, RCat i la CUP per mirar de configurar una candidatura unitària que es presenti a la cita electoral. Fonts de Convergència asseguren que presentaran una candidatura pròpia amb el seu programa electoral.

CiU creu que el procés d’integració en una llista conjunta, i les dificultats per posar-se d’acord amb la resta de partits en la presa de decisions, restaria força electoral a la federació. Els retrets de dimarts entre els líders d’ERC i SI són un exemple que fa enrere la federació a l’hora d’integrar-se en el front comú.

L’objectiu de CiU és aconseguir la majoria absoluta. El consell nacional de CDC va aprovar dissabte que Lluís Corominas dirigeixi la campanya electoral d’una federació que no es vol ficar en un projecte integrat amb un mínim comú denominador: l’independentisme.

Les converses entre els partits continuaran aquesta setmana, però tot i que només falta que Corominas, i la democristiana Marta Llorens, configurin la campanya electoral de CiU, la federació no té previst formar part del front comú que proposen la resta de formacions independentistes.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Cigronet, SFG, 04/10/2012 - 09:48

Això, aquesta possibilitat que amb la desunió dels independentistes no s'arribaria a bon port, vaig dir.ho ahir a un altre diari. O sigui que altra vegada tenim en solitari els botiflers de CiU, els quals com que es veuen amb una majoria absoluta, faran i desfaran al seu gust. Ja ens està bé,

#5 spanihs, Madrdi, 04/10/2012 - 08:18

jajajjajajajajajajajajajjajajjajaaaa CIu vol estar soleta

#4 Mohamet Kardat, Girona, 03/10/2012 - 20:24

Ja hi som !
Abans d'anar per la independencia ens hauriem de treure de sobre aquest personal,que son simplement us aprofitats.
Si pogués jo faria com s'ha fet a Islandia.
Una bona neteja,obrir portes i finestres, deixar entrar aire fresc i tota aquesta colla cap a casa.i començar de nou.

#3 Bernat, Barcelona, 03/10/2012 - 18:47

Jo votaré a en Mas, amb ell fins a la fi del món, els té quadrats i sap cap on va...tota la resta estaran tota la campanya a garrotades...

#3.1 spanish, Madrdi, 04/10/2012 - 08:18

els te quadrats ? jajajjajajjajaa es veritat es bon actor jajjajajaajjajaajajajja

#3.2 Carles, Cardona, 04/10/2012 - 08:54

Bernat, els té quadrats???? Jo votaré Independència i transparència. CIU no ha fet net (Palau), i no s'ha renovat (son els de sempre), no puc confiar en una persona com el Mas que porta 16 anys allunyant-se i apropant-se al PP segons li convé a ell. No me'n fio. Espero una coalició ERC-SI-RCAT

#2 Joan, Joanetes (La Garrotxa), 03/10/2012 - 18:15

Em sembla una molt bona decisió. Hi ha votants de CiU reticents a votar segons quins sigles i hi ha votants de certes sigles que mai no votarien CiU, Per tant, cadascú pel seu compte, dos fronts d'atac cap a un mateix destí i plegats a fer l'aclapadora majoria que el President reclama.