Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2010. 17:31h.

CiU diu que no ha estat la pluja

El diputat Josep Rull denuncia que és culpa de "la manca de manteniment dels trens"

CiU diu que no ha estat la pluja

Usuaris de rodalies fent cua

Josep Rull, diputat de CiU al Parlament de Catalunya, ha alertat que “la greu avaria que ha paralitzat les línies de Rodalies R1, R3, R4 i R7 ha estat provocada pel fet que un pantògraf d’un tren que cobria l’itinerari  Manresa- Sant Vicenç ha quedat enganxat a la catenària a l’entrada de l’estació d’Arc de Triomf. Però des del moment de la interrupció del servei, que s’ha produït sobre les 8.42h, s’ha insistit en atribuir-la únicament a la forta turmenta que afectava la ciutat, amb informacions incomplertes en les quals no es feia cap referència als problemes del pantògraf i la catenària”.
 
El diputat nacionalista considera que “en atribuir tots els problemes a la pluja no es feia referència al problema real de manteniment de la catenària o dels trens” i ha denunciat que “seria molt greu que s’hagués volgut aprofitar la tempesta per ocultar el problema real i, per tant, les conseqüents responsabilitats”.
 
Josep Rull ha destacat que “és cert que s’han produït problemes de salts d’aigua en punts concrets de la xarxa, com és el cas del futur intercanviador  de Sagrera-Meridiana, però aquests no han estat la causa de l’aturada del servei”. I ha afegit, que “també considerem incomprensible que només dues setmanes després de la inauguració del nou tram de l’intercanviador d’Arc de Triomf, s’hagin produït aquests problemes de fuites d’aigua, que evidencien poca diligència  i mala execució de les obres”.
 
A més, Rull ha lamentat que “un cop més ha hagut una manca d’informació als usuaris, que han quedat aturats en els seus trens en diferents línies de rodalies durant hores. Com sempre ha fallat la gestió de les emergències”.
 
Davant els dubtes i els molts interrogants que ha provocat la incidència d’avui i que encara envolten els motius i les conseqüències reals d’aquesta incidència, “des de CiU demanem la compareixença al Parlament del secretari de Mobilitat, Manel Nadal, per tal que esclareixi tots els interrogants i així poder determinar les responsabilitats que corresponguin”.

Per la seva banda, el regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que les incidències d'aquest divendres a la xarxa de Rodalies són "impròpies per a Barcelona i una burla més als usuaris. Renfe menystenia els ciutadans des de Foment i ho segueix fent des de la Generalitat".

Fernández Díaz ha afegit que la Generalitat "està més preocupada de canviar els logotips i modificar la senyalització de les estacions que en millorar el servei".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sant Ignaci, Igualada la MES ENDEUTADA, 19/09/2010 - 22:05

A Igualada hi ha crrers que fan pena i tambe es degut a la manca de mantaniment. Es el terenar que tenen els sociates, deixar-ho que es vagi degradant i despres fer-ho pagar als veins com a contribucions especials

#4 Fran, llinars, 18/09/2010 - 02:06

Pero es culpa d`Espanya o no?

#3 junajo, Vilassar de Mar, 17/09/2010 - 22:04

Montilla, això si és DECADÈNCIA!

#2 Favila, Oviedo, 17/09/2010 - 21:48

Yo recuerdo los hundimientos, de túneles, El Carmel de lo que nunca más se supo. y esas comisiones de 3% o más, detraídas de los presupuestos para esas obras y que se han ido a los bolsillos de los políticos catalanes, queremos la Reducción del número de altos cargos.

#1 dsa, Cambirls, 17/09/2010 - 20:22

Les eleccions es fan massa tard.
En el temps que encara resta per votar, els socialistes son perfectament capaços d'enderrocar la sagrada familia, colapsar rodalies renfe, enfonsar barris sencers, deixar mitja Catalunya sense llum.
Que inconciesnts que sòn, com si no ho haguessin fet molts cops ja.