Publicitat
Política · 14 de Juny de 2009. 18:32h.

CiU encoratja ERC i ICV a desestabilitzar el tripartit

Oriol Pujol afirma que "hauran de passar coses"

CiU encoratja ERC i ICV a desestabilitzar el tripartit

Oriol Pujol

Davant l'ultimàtum del govern espanyol sobre el finançament autonòmic, tant en data límit -15 de juliol- com en xifres -9.000 milions addicionals per a totes les comunitats-, el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha advertit Montilla que si no hi ha un finançament satisfactori, que vigili els seus socis de govern, que podrien trobar-se en una situació molt incòmoda.

En declaracions a Catalunya Informació, Oriol Pujol ha considerat nefastes les xifres del finançament, i ha afirmat que si l'oferta és de 9.000 milions addicionals per a totes les comunitats, el 15 de juliol "hauran de passar coses". Convergència ha apostat per una "reacció unitària de tots els partits polítics catalans". Segons Pujol, primer s'hauria de rebutjar de ple el nou model i després actuar coordinadament al Congrés dels Diputats per revertir la situació.

Ha afegit que, si no arriba el finançament esperat, "serà un fracàs" de José Montilla. Tot i així, ha afirmat que no creu que el tripartit prengui cap mesura encara que les coses vagin mal dades, i que  els partits del Govern estan massa preocupats per ells mateixos i que "no deixaran la poltrona". Això sí, si no hi ha un finançament satisfactori, alerta Montilla que vigili els seus socis de govern, que podrien trobar-se en una situació molt incòmoda.

Sobre la sentència del Constitucional, que també podria arribar al juliol, Pujol ha assegurat que hi ha un acord entre el Partit Popular i el PSOE que perjudicarà Catalunya. El portaveu de CiU ha dit que, des de fa un temps, els socialistes s'han oblidat del model d'Espanya plural que defensaven i cada cop coincideixen més amb les tesis del PP. De fet, ha considerat que hi ha un consens entre PP i PSOE que va començar a Esukadi i continuarà amb el finançament i la sentència sobre l'Estatut.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 joan, barcelona, 15/06/2009 - 10:02

home dins erc encara pot quedar algun corpulcle amb dignitat , ara pujol no diguis xorrades pretenen que els penjats de iniciativa facin res ,tens que pensar que vestir de loewe es molt car.

#3 Daserrout, BCN, 14/06/2009 - 20:42

La trencadísa del tripartit és questió de mesos.

#2 Josep Portero, Terrassa, 14/06/2009 - 20:21

Quantes ganes tens de que es trencqui el tripartit.

#1 Ruben, Canyelles, 14/06/2009 - 19:54

Fa cara d'haver-les passat PUTES aquest xicot tan trempat... Mira Oriol,quan a Ciu parleu d'"UNITAT" t'hauria de caure la cara de vergonya!! Ah,i q consti q sí la vull la "UNITAT",endavant ERC,RCat,CDC,CUP,ICV.. a combatre Ejpaña cañí! FERMESA!