Publicitat
Política · 18 d'Octubre de 2009. 18:01h.

CiU endureix la política d'immigració

Recoder considera que "no els hem de donar privilegis"

CiU endureix la política d'immigració

Àngel Colom, Montserrat Candin, Felip Puig, Lluís Recoder i Salvador Esteve, durant la jornada

Convergència ha consumat un gir en matèria d'immigració en la línia d'exigir drets, però també deures als nouvinguts durant un acte que ha aplegat més de 200 càrrecs a Mataró (Maresme): Salvador Esteve, alcalde de Martorell, ha recordat que “la immigració, junt amb la crisi econòmica, és el repte més important que tenim actualment com a país”. Mentre que Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat, ha apuntat que “els hem de tractar com a adults i no com a nens que ho necessiten tot. Hem de parlar clar i aconsellar que treballin dur, no donar-los privilegis, donar els mateixos drets i exigir els mateixos deures”.

Ente les conclusions de la trobada, s’ha constatat la “necessitat de reformar els plans d’acollida per tal que siguin una eina real d’integració” i “la formació dels governants  en aquest àmbit”. També “la implicació de les entitats en els processos d’acollida”. El “coneixement mútu dels catalans de sempre i els nous catalans” també ha de servir per ampliar els efectes de les polítiques d’immigració.

El secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, ha manifestat que “nosaltres tenim el deure d’oferir acollida i el dret d’exigir la seva integració”. Un esforç d’integració que, segons Carles Campuzano, ha de basar-se en els “valors bàsics de convivència democràtica i en el coneixement de la llengua. Sense això no hi ha integració”.

La jornada, que ha estat organitzada per la secretaria d’immigració amb col·laboració de l’equip d’àmbit territorial de Convergència, ha posat de manifest, tal i com ha dit el candidat de CiU a Mataró Joan Mora, que “no n’hi ha prou amb tenir una relació cordial amb els nouvinguts”. Cal que  Convergència “lideri les polítiques d’immigració i es dediqui intensament a aquesta feina”. Com ha dit Lluís Corominas, secretari executiu de Territorri, Acció Municipal i Militància “si no ens volem adonar que cal fer això, som cecs i no servim per a la política.”

Àngel Colom, president de la sectorial d’Immigració, ha demanat als assistents “per responsabilitat cap a Catalunya, que liderem la incorporació dels nous catalans. Si ho fem, Catalunya anirà bé i el catalanisme creixerà”.

Veure fotogaleria

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 joan, manresa, 19/10/2009 - 13:08

Tanquem la paradeta del Casal i anem cap a la taula de Casa nostra a agafar forçes.Las necesitarem...Ya es hora que algu parli clar i catalá.Axó u sap tutom començant per Ayuntaments i acaben per la Generalitat.LListas obertas amb noms per ayudas soci

#12 Otger, BCN, 19/10/2009 - 09:22

Els inmigrants espanyols han de tenir el privilegi de coneixer la nostra llengua i el deure d utilitzarla.

#11 Silvestre, Sant Sebastià Màrtir, 19/10/2009 - 09:18

Sí senyor. Com diu el Luis: A buenas horas mangas verdes... Com que deuen llegir comentaris de gent que votàvem CiU i ara volem votar a PxC, je,je.... Ara ja no tenen credibilitat.

#10 eric, Andorra La Bona, 19/10/2009 - 08:39

CyU segueix de la maneta del PSC. Encara estan tancats a les esglésies com li van fer a l'Aznar. Aleshores demanaven el "Papeles para Todos" i ara el "Catalanismo para Todos".

I els mateixos deures als gorrons de soca rel de tota la vida.

#9 ENTESA NUNCA MAIS, IGUALADA, 19/10/2009 - 07:17

CiU endureix la política d'immigració
Mol be ja teniu uns quants vots mes, com que els malaits SOCIATES no us deixarant manar podeu fer aixo.
CiU PxC= Un bon bipartit, si fes falta s'hi pot afegir Reagrupament, pero mai mes
PSC ICV= TITANIC