Publicitat
Política · 18 de Setembre de 2012. 10:47h.

CiU, ERC i ICV demanen a la UE "un full de ruta" per a la independència

"El principi democràtic està per sobre del de la integritat territorial"

CiU, ERC i ICV demanen a la UE "un full de ruta" per a la independència

Tremosa i Romeva, en una imatge d'arxiu

Representants de CiU, ERC i ICV al Parlament Europeu han lliurat un document en què recorden que "entre 1.5 i 2 milions de ciutadans es van manifestar el 11 de setembre passat a Barcelona a favor de la independència de Catalunya".

"És evident que, al cor de la Unió Europea, hi ha en marxa un procés democràtic, inclusiu i europeista que vira cap a posicions independentistes, i que compta amb un suport massiu de la població. Així les coses, dins de la situació política catalana , hi hauria la possibilitat que es convoqués, en un futur, un referèndum d'autodeterminació ", indiquen.

"Creu la Comissió Europea que un referèndum democràtic d'autodeterminació en una regió europea és conforme als principis democràtics del Tractat de la UE, especialment, els articles 2 i 10?", es pregunten.

"Ja que el dictamen del Tribunal Internacional de Justícia sobre la declaració unilateral de Kosovo estableix que el principi democràtic està per sobre del d'integritat territorial i, per tant, del dret estatal, creu la Comissió que, per al bon funcionament de la Unió, li correspon establir un full de ruta democràtica i transparent, per a un eventual procés d'independència de Catalunya?", insisteixen.

"Creu la Comissió que un procés clar i democràtic és indispensable per garantir els drets democràtics i polítics dels catalans -ciutadans europeus-, així com els drets adquirits dels ciutadans europeus amb nacionalitat no espanyola que resideixen a Catalunya?".

"No creu la Comissió que cal donar seguretat jurídica també a les inversions internacionals i europees a Catalunya, especialment pel fet que aquest territori europeu integra el mercat comú i la zona euro, i tenint en compte la greu crisi econòmica que afecta la UE?", afegeixen.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#7 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 18/09/2012 - 18:26

La hoja de ruta hace años que la tienen encima de la mesa: 1) Las fronteras interiores son asuntos internos de los Estados miembros 2) Quien sale de un Estado miembro sale de la UE. 3) La futura candidatura de adhesión será estudiada exactamente igual que cualquier otra.... ¿que más necesitan?

#7.1 Xavier, Barcelona, Catalunya, 18/09/2012 - 19:30

Señor Abdullah,
hace días que sigo sus comentarios sobre todo lo relacionado con la independencia de Catalunya.

Me sorprende su radicalismo y falta de objetividad típicas de las intoxicaciones del nacionalismo español que en Ceuta, dada su especial condición de "trinchera", son exacerbadas.

#7.2 Xavier, Barcelona, Catalunya, 18/09/2012 - 19:36

Tengo el placer de invitarlo personalmente a Barcelona, para que usted mismo pueda comprobar cuál es el nivel de convivencia y respeto entre las personas que vivimos en Catalunya, sea cual sea su origen, lengua o religión.

Por favor, no se deje Ud. mediatizar por el agresivo nacionalismo español.

#7.3 Carrasclet, Girona, 18/09/2012 - 21:05

Home Xavier no el convidis siusplau, que ja en tenim prou de moros a Catalunya, ni en necessitem ni en desitgem més i meys un moro de Franco com aquest

#7.8 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 18/09/2012 - 21:21

Estimado Xavier, aparte del insulto y la falta de respeto habituales, tiene usted algun argumento que aportar?

#6 BCN-MAD, Barcelona, 18/09/2012 - 14:06

...." estableix que el principi democràtic està per sobre del d'integritat territorial i, per tant,".....entonces, .Barcelona, otras provincias,pueblos o ciudades podrian, democraticamente separarse de un Estado Catalan independiente . No?

#6.1 Marc Curto, Reus, 18/09/2012 - 17:08

Es clar que si, qualsevol decisió presa democraticament s'hauria de dur a terme, però crec que això no ho vol cap poble de Catalunya.

#6.2 JCC, Barcelona, 18/09/2012 - 17:47

Que justet vas d'arguments (el del post 6 BCN-MAD)
que has d'agafar el rave per les fulles!

#5 -emilio, a, 18/09/2012 - 12:25

yo creo que habia margen para que dijeran 3 millones o mas. Total, la prensa está vendida al poder que le subvenciona y no les llevará la contraria.

#4 joan, manresa, 18/09/2012 - 11:49

El Casal,11,45 h.--¡¡¡ Endevant...!!!! No aflujeu...,feuse pesadets...,insistir...,i sobretot copsar las intencions,reflexions i tot lo que es respiri al vostre entorn sobre aquest tema...,i no olvideu fer corre aquesta informació cap a casa nostra ...,no defalliu,treballeu fort,i fort..., i fort

#3 Kropotkin, Vic, 18/09/2012 - 11:33

Mientras en Cataluña siguen aumentando el paro, los cierres de empresas, los recortes en Sanidad, Educación y Servicios Sociales, estos elementos trabajando por la independencia. Además mezclados la alta burguesía con los teoricamente de izquierdas. Fenomenal. Felicidades a los de ICV.

#3.1 Marta, Sabadell, 18/09/2012 - 12:27

Precisament l'ofegament financer que pateix Catalunya per part de l'estat espanyol és el principal obstacle per sortir de la crisi. Per això necessitem ser independents. Els economistes més reputats del món auguren un futur prosper si Catalunya s'independitza d'Espanya, del contrari ens enfonsem.

#3.2 Marta Mata, Barcelona, 18/09/2012 - 16:01

La independència no portarà cap prosperitat econòmica, cap. Al revés, farà més probres a tots, se'ns dubte, i durant un parell de generacions. Qui es cregui que serà més ric sent independent, tindrà un bon "fiasco" si algun dia arriba la separació, que ho dubto (perque la pela és la pela).