Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2013. 09:52h.

CiU, ERC, PSC i ICV signen una proposta sobre el dret a decidir

Els grups parlamentaris han presentat 131 propostes de resolució al debat de política general

CiU, ERC, PSC i ICV signen una proposta sobre el dret a decidir

Un moment del debat de Política General

Els grups parlamentaris han presentat aquest vespre 131 propostes de resolució al debat de política general, una de les quals, conjunta de CiU, ERC, el PSC i ICV-EUiA, a favor del dret a decidir i que incorpora el document base del pacte nacional pel dret a decidir presentat per l’expresident del Parlament Joan Rigol.

A més d’aquesta resolució conjunta, CiU i ERC n’han presentat 34 de signades conjuntament; el PSC, el PPC, ICV-EUiA i C’s, 20 cadascun, i la CUP, 16. 

La Mesa del Parlament les ha admeses totes a tràmit. Aquest divendres, a les dues de la tarda, es reunirà per admetre a tràmit les propostes transaccionals i acabar d’ordenar les votacions de les propostes, que no es podran votar fraccionades durant el ple que començarà aquesta tarda a les 19 hores.

Aquest primer debat de política general de la X legislatura és també el primer en què s’apliquen els nous criteris que la mesa i la junta de portaveus van establir a l’inici del període de sessions i que impliquen que els grups només puguin presentar un màxim de vint propostes de resolució.

Les propostes de cada grup es podran votar conjuntament o separadament, una per una, però en cap cas no es podrà demanar votació separada de part d’una. Aquest mateix criteri s’aplicarà també a les propostes transaccionals.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 BEJOTA, BCN, 27/09/2013 - 14:28

Minc: "Los catalanes son demasiado inteligentes para cometer la tontería de la independencia"El empresario y ensayista francés afirma que la secesión no haría de Catalunya la Singapur de Europa sino que la situaría "en la periferia"