Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2012. 13:40h.

CiU es prepara per a unes eleccions anticipades

Duran ja no descarta un avançament electoral

CiU es prepara per a unes eleccions anticipades

Duran i Xavier Trias

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, preveu el fracàs del pacte fiscal i no descarta un avançament electoral. L’home de la federació nacionalista a Madrid augura que el rebuig del PSOE i d’alguns barons del PP fan que Mariano Rajoy “ho tingui molt difícil” per aprovar el concert econòmic que reclama Catalunya. El fracàs de la reivindicació catalana del concert econòmic unit al clam independentista de la Diada fan que el democristià no descarti eleccions anticipades.

CiU aparcarà durant aquesta setmana l’independentisme. La raó és que el president català Artur Mas es reuneix aquest dijous amb el dirigent espanyol Mariano Rajoy per presentar la proposta parlamentària de pacte fiscal. Duran i Lleida, però, ha considerat aquest dilluns que la reivindicació catalana no tirarà endavant i que Mas tornarà a Catalunya amb una resposta negativa.

“Tenim poques esperances per al pacte fiscal”, ha dit Duran. Perquè el PSOE, de boca del secretari general, ja s’ha posicionat en contra per apurar la via federalista. I perquè les eleccions a Galícia i Euskadi fan que els barons del PP també rebutgin la millora del sistema de finançament català.

Duran ha considerat que el silenci del Govern central denota que la manifestació “ha impactat” en el Govern de Rajoy, i, sense concretar, ha avisat que “si se’ns tanca la porta és obvi que haurem de prendre altres decisions”.

El dirigent democristià ha assegurat que a CiU no s’ha parlat d’avançar eleccions, però com a “estadista”, ha considerat que “no és descartable”. “No es pot fer en 24 hores definir un programa comú per a les properes eleccions, i CiU no té cap plantejament”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 18/09/2012 - 04:28

DURAN I LLEIDA , Deberia aprender muy bien de ,,, ESPERANZA Aguirre i tambe tindria que DIMITIR Porta molts anys ja en politica toca pas als joves ideas noves . Marcha DURAN I LLEIDA el teu TEMPS En la Politica a Caducado fa molt he

#8 joan, manresa, 17/09/2012 - 18:04

tinu.)constituents..,segons els resultats, el Parlament pot declarar la Independencia..,crear una Constituciço Catalana i posarla en referendum al poble...,no cal dir que el programa electoral ha de ser curt i concís,clar i catalá...,ep,es la nostra opinió...,Vinga a correr...,are....més ,més...

#7 joan, manresa, 17/09/2012 - 18:00

tinu.) treballar i no perdin temps ..,els conexem com si els haguesim parit...,¡¡¡ O no u hem fet..???,Carreguin pilas i no fotin el borinot...,eleccions anticipades ya..,no esperar la semana que ve...,el goven espanyol frenará i relantirá tota decissiço pressa...,eleccions que siguin (cont.

#6 joan, manresa, 17/09/2012 - 17:56

El Casal,17,45 h.--Veure en l'imatge al Sr.Duran..,ya ens produex tremolors...,i sentir lo que diu ya apretem el cul...,i si a sobre i surt el Sr.Trías l'apretada es de trencament de musles..,---dit amb tot el respecte i bon humor,.---pro no ens fot cap gracia...,Srs.de CiU,començin a (cont

#4 Jaume, Navàs (El Bages), 17/09/2012 - 16:12

Amb la plena confiança en una aclaparadora victòria dels partits sobiranistes que posi de manifest la inequívoca voluntat de llibertat nacional del nostre país.