Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2009. 14:33h.

CiU espera que Nadal no es "rosteixi" amb l'Incasól

"El Govern ha d'explicar amb tota transparència les operacions de l'Incasòl sota la direcció d'Emili Mas"

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, considera que el Govern ha de prendre alguna mesura de transparència arran del Cas Pretòria i ha assegurat que "és l'hora que el president Montilla i el Govern de la Generalitat engeguin alguna mesura de transparència interna. En les darreres setmanes hem observat algunes iniciatives que afecten els ajuntaments, les fundacions privades, que afecten sempre fora del seu àmbit de responsabilitat".

En la roda de premsa posterior a la permanent de CiU, el dirigent de la coalició nacionalista ha demanat a Montilla que "actuï amb total transparència. El Govern de la Generalitat ha d'explicar amb tota transparència i informació, per desvetllar qualsevol ombra de sospita o de dubte, totes les operacions que des de l'Incasol s'han endegat en els darrers temps sota la direcció d'Emili Mas. Més que res perquè puguem creure que quan el conseller Nadal diu que hi posa la mà al foc no se li rosteix".

En aquest sentit, ha assenyalat que "hem presentat una sèrie de preguntes adreçades al conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, i també la petició d'accés a documentació de diferents expedients de gestió patrimonial que fan referència a algunes de les actuacions que han aparegut als mitjans de comunicació. Encara estem pendents que se'ns doni aquesta informació, que esperem que serà completament transparent i també que el Govern contesti a aquestes preguntes per tenir informació que ens permeti quedar en la més absoluta tranquil·litat".

D'altra banda, sobre les discrepàncies que existeixen al Govern per arribar a un acord amb la reforma de l'impost de successions, Puig ha dit que "quan ens posem en contacte amb el Govern ens diuen: 'no us podem dir res perquè encara no ens hem posat d'acord nosaltres'. Ens pengen el telèfon perquè diuen que els estan trucant d'Iniciativa que també els estan dient que no. És una mica els jocs dels disbarats". I ha demanat al president Montilla que doni la seva opinió sobre l'impost de successions perquè, segons el dirigent de CiU, "encara no sabem la postura del Govern".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat