Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 10:55h.

CiU exclou la independència

Duran ha anunciat que la federació "no portarà al seu programa electoral la convocatòria d'una consulta"

CiU exclou la independència

Duran, amb Mas, a Vic

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que CiU no portarà al seu programa electoral la convocatòria d'una consulta independentista. Duran es referia a la tramitació de la iniciativa popular al Parlament sobre una consulta que ha explicat no entra al fons de la qüestió en aquest primer tràmit i "no implica que CiU estigui o no d'acord amb la convocatòria".

Duran no ha volgut aventurar si la proposta tiraria endavant destacant que a Catalunya s'estan produint consultes que "responen a iniciatives de la societat civil que no s'han de menystenir" però que no representen "la majoria de ciutadans que no opten per la independència sinó per buscar fórmules de convivència".

Duran ha tornat a recordar que ell personalment no té sentiments independentistes però que els respecta perquè tenen diferents raons. D'entre elles, ha assegurat, que determinada sentència del Tribunal Constitucional "ha pogut alimentar més aquests extrems". "Com hi són s'han de respectar", ha explicat en una entrevista a TVE. Això sí, considera que "la gran majoria dels ciutadans no opten per la independència sinó per buscar fórmules de convivència, en el nostre cas des del 1931, una formula confederal" per tot l'Estat.

Sobre la proposta de consulta independentista que la mesa del Parlament va acceptar tramitar aquest dimarts, Duran ha explicat que hi havia dues propostes que pretenien la convocatòria d'un referèndum, una d'elles va ser rebutjada per l'informe dels lletrats i l'altre era positiva, el que no vol dir que s'entri al fons de la qüestió i "no implica que CiU estigui o no d'acord amb la convocatòria". Per això ha assegurat que "en el seu programa electoral CiU no portarà la convocatòria d'un referèndum per a la independència de Catalunya, això és segur".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 ramon, barcelona-c, 11/06/2010 - 01:04

Si el binomi classe política catalana -societat catalana son incapaços de tirar endevant alló que ens permeti viure amb dignitat i amb llibertat per determinar el propi futur. La classe política desapareixerà i Catalunya no tindrà l\'independencia

#35 David, Lleida, 10/06/2010 - 18:08

Ciu el que hauria d'excloure és paios com el Duran, que posen pals a les rodes de Catalunya, i s'emocionen amb l'himne espanyol. Si CiU recolza la independència, els votaré. Si no, nimai, hi ha més partits.

#34 Fedor, BCN, 10/06/2010 - 13:14

Si CiU no va directament per a la independència, ho té molt clar: Una bona pèrdua de votants i no poder pactar després de les votacions amb cap partit independentista, només amb PSC o PP. O sigui la mort de CiU.

#33 Marcel, Barcelona, 10/06/2010 - 09:40

Comentari sobre les fórmules de convivència que proposa Duran al bloc: http://perabonspatricis.blogspot.com. Sens dubte la millor fórmula: la independència dins la Unió Europea.

#32 Albert, Cornellà, 10/06/2010 - 09:20

Un altre cop jugant a la puta i a la ramoneta. En Duran diu que no a la independència, però els carrers de Cornellà són plens de cartells de CIU demanant el SI a la consulta per la independència que es farà el 20 de juny.