Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2009. 15:44h.

CiU frena l'ampliació de l'avortament

Ramon Camp bloqueja el dictamen del Consell General del Poder Judicial sobre el projecte

CiU frena l'ampliació de l'avortament

Ramon Camp

L'abstenció del vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a proposta de CiU, Ramon Camp, ha impedit que tiri endavant el dictamen de l'òrgan de govern dels jutges sobre l'ampliació de l'avortament. Els magistrats no s'han posat d'acord sobre la reforma, i l'informe favorable no ha tirat endavant en registrar-se un empat per l'abstenció de CiU i el vot en contra del president, Carlos Divar. L'informe en contra ja va ser rebutjat pel sector progressista.

El CGPJ ha votat dos informes sobre la reforma de la llei de l'avortament. Cap dels dos informes, un que considerava inconstitucional la llei, i l'altre que l'avalava, però amb recomanacions, ha aconseguit el nombre de vots necessari per tirar endavant. És el primer cop en la història del CGPJ que els magistrats no aconsegueixen emetre un dictamen sobre una iniciativa legislativa del Govern espanyol.

El primer el van rebutjar els jutges del sector progressista, i l'altre ha registrat un empat a deu vots durant el ple de l'òrgan de govern dels jutges. La votació s'ha acabat amb l'empat a vots entre els partidaris i els contraris al projecte i l'abstenció de Ramon Camp. El president del Consell, Carlos Dívar, de profundes conviccions religioses, que va ser nomenat pel president del Govern espanyol, no ha donat el seu suport a l'informe favorable a l'Executiu de Zapatero.

L'informe que s'ha sotmès a votació aquest dijous avalava la constitucionalitat del projecte de llei, però recomanava que els pares fossin informats de l'avortament de les filles que tinguin entre 16 i 18 anys. Ara l'òrgan de govern dels jutges té dues opcions: o traslladar al Govern la seva impossibilitat d'aprovar un informe o encarregar-ne un altre a la comissió d'estudis.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 pere, BArcelona, 23/07/2009 - 23:33

Simpatitzo amb la socialdemocràcia i amb ciu, i crec que aquesta llei no és bona. Els menors no han de ser lliures per a tot

#4 RAMON, Barcelona, 23/07/2009 - 19:11

Aquest titular ès del tot excesiu, ja que val tant un dels vots que han votat si o no, com el de l'abstencìò.
Apart que la seva decisiò no es vinculant

#3 andreu, mataró, 23/07/2009 - 17:57

No tenen vergonya. El CGPJ és un órgan polititzat. Qué hi fot en Camp? Defensar els interessos de CiU.... torna a Mataró a veure si tens.... de ser alcalde.

#2 s, ., 23/07/2009 - 16:15

Toma titular agafat amb pinces i tendenciós.

#1 ALMOGAVARES.Presentes, bcn.esp, 23/07/2009 - 16:06

Yo creia que convergencia al ser de derechas era un partido catolico,no entiendo este voto de cobardia al abstenerse y no votar en contra.