Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2009. 13:45h.

CiU ho considera "el final d'un vodevil"

"Ara sortiran com en una òpera buffa, tots abraçant-se en el mig de l'escenari"

CiU ho considera "el final d'un vodevil"

Felip Puig parla d'"òpera buffa"

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha considerat el principi d'acord sobre el finançament per a Catalunya com el "final d'un vodevil". "Ara ja és l'escena final en on sortiran després d'haver amenaçat, d'haver fet temptatives de ruptura, d'haver dit que no ho acceptarien, sortiran com en una òpera buffa, tots abraçant-se en el mig de l'escenari i dient que aquest és el millor acord que es podia aconseguir", ha manifestat en declaracions a COMRadio.

"I, per descomptat, dient que és molt millor que qualsevol acord que hagués aconseguit CiU. I això és evident, només que s'aconsegueixi un euro més l'acord òbviament és millor ", ha afegit Puig.

A més, en un comunicat, CiU ha lamentat la "falta de coordinació" entre les tres formacions que integren el Govern català i la seva "poca maduresa" al tram final de la negociació del finançament, per la qual cosa reclama al tripartit "més serietat ". S'afegeix que els problemes interns al tripartit "no aporten res positiu a la negociació i, en canvi, ridiculitzen la màxima institució de Catalunya" i "debiliten" la part negociadora catalana.

CiU interpreta que el conseller d'Economia, Antoni Castells, va tornar de la seva reunió amb la vicepresidenta econòmica del Govern espanyol, Elena Salgado, amb l'acord fet, però sense l'aval d'ERC. "La manca de coordinació entre les estratègies dels tres socis de govern i l'excés de protagonisme partidista han enfonsat" el que semblava ja un acord, s'indica.

Segons CiU, "la imatge que ha donat el tripartit és la d'un Govern format per tres partits que batallen més per penjar-se, individualment, una medalla que no per aconseguir un bon acord". La formació nacionalista recorda que, per respectar l'Estatut, el nou model "no pot baixar" dels 5.000 milions d'euros addicionals per a la Generalitat a partir del tercer any d'aplicació del sistema.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Josep, Gavà, 11/07/2009 - 10:31

3800 € per a despeses corrents (màxim aspirable segons l\'Estatutet pactat per Mas i ZP) 1200 € extres en inversions = 5000 €. El govern català està a punt d\'aconseguir-ho. MAS i DURAN: feu pinya amb el govern del país o calleu!

#3 Anna, Lleida, 10/07/2009 - 19:27

Prou de misseries, per mi esta clar Reagrupament i Independencia.

#2 Ramon, Barcelona, 10/07/2009 - 15:12

Sí, sí que són millors que el Tripartit. Sense ser gran cosa, són millors en tot. Amb Convergència, per exemple, la conformació d'un imaginari nacional era un objectiu bàsic de la Corporació. Pel Tripartit, en canvi, és una crosta a arrencar.

#1 Jordi C, bcn, 10/07/2009 - 14:34

CiU coneix molt bé aquest guió teatral d\'òpera buffa perquè és el que va estar practicant durant 23 anys. No són millors que el tripartit; aquest és el drama de Catalunya.