Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2009. 20:12h.

CiU i ERC 'congelen' l'autodeterminació

Cap proposta en suport a Arenys al ple del Parlament

CiU i ERC 'congelen' l'autodeterminació

Mas i Puigcercós, al Parlament

Finalment, la polèmica sobre la consulta respecte a la independència de Catalunya celebrada a Arenys de Munt i les que s'estan convocant a d'altres localitats catalanes, no va figurar en les propostes de resolucions del debat de política general celebrat al Parlament de Catalunya. CiU i ERC han deixat l'assumpte al marge de les votacions finals.

Aquesta qüestió, però, ha tingut un considerable protagonisme durant les sessions del debat, i fins i tot va originar que es reflectís una discrepància clara entre Joan Puigcercós i José Montilla. De fet, aquesta qüestió semblava, a priori, que era un dels eixos fonamentals del debat.

Tanmateix, sembla que en les direccions d'Esquerra Republicana i de Convergència i Unió finalment han pesat més els interessos estrictament de partit que el suport a les eventuals consultes sobre la independència de Catalunya.

Artur Mas ha preferit no incrementar les tensions que aquest assumpte ha creat a CiU entre els sectors més sobiranistes -l'entorn més proper al mateix Mas- i els grups més pragmàtics, amb el suport de Duran i Lleida i Unió. A més, davant la proximitat de la campanya electoral, vol disputar al PSC l'espai de centre a Catalunya.

De la seva banda, Esquerra ha optat per no tensar més la corda a l'interior del tripartit, que es troba ja molt dividit davant el proper inici de la precampanya electoral catalana. Puigcercós va atacar el PSC amb aquest assumpte en la seva intervenció principal del debat, però al final va preferir evitar eventuals divisions entre els partits del Govern.

El resultat és que un fet que ha estat un dels eixos dominants de la vida política catalana en les últimes setmanes, i fins i tot en alguns moments del debat de política general, al final ha quedat fora de les resolucions d'aquest.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Jordi, Barcelona, 02/10/2009 - 13:24

Després de tant enrenou de l'Artur Mas fent recoltzament a l'autodeterminació ara es tira enrera igual que els d'esquerra no?

Que hi vagin amb compte que tot queda enregistrat i a CiU no tenen bon ambient

http://www.youtube.com/watch?v=Tt9wnQPwga4

#6 betes i fils, rubi, 02/10/2009 - 12:54

millor, que deixin a la societat civil fer, que ells han estat incapaços d'anar endevant amb el pais. Al menys que calli i deixin d'opinar al respecte.

#5 glòria, valles occidental, 02/10/2009 - 12:11

Millor , sont capaços d´enmerdar allo que toquen.

#4 estatcatalaayme, Barçalona, 02/10/2009 - 00:45

la veritat es que s'ens en refot tres patades el que fagin o diguin aquests politics poltroners...

Un Estat Català es un moviment social, de gent de mases de gresca i il·luisió i m'atreveixo a dir que imparable...


#3 marc, barna, 01/10/2009 - 22:47

si ben congelat, idò que fa ERC demanant altres consultes a altres municipis? qui ha fet l´article? l' executiva de CIU?