Política · 19 de Gener de 2015. 09:15h.

"CiU i ERC no estan per la DUI"

López Tena assegura que "ens estan enganyant"

"CiU i ERC no estan per la DUI"

Alfons López Tena

El líder de Solidaritat Catalana per la independència (SI), Alfons López Tena, opina que dedicar-se a fer una constitució abans de declarar-se independent no serveix de res perquè CiU i ERC rebutjen la DUI.

"Juguem a fer ficcions. Però la realitat és que les coses estan igual que fa dos anys i estaran igual d'aquí a dos més. No ha passat res ni passarà res. Ens estan enganyant. No volen afrontar el que implica declarar unilateralment la independència. Tant ERC com CiU insisteixen a acordar-la amb Espanya, i a Espanya diuen: que us penseu que som idiotes?”, ha manifestat.

Durant l'acte de proclamació del candidat municipal de SI a Vic, López Tena ha repartit les culpes a parts iguals. Per una banda, “Mas va dir que posaria en marxa les estructures d'estat i no ho ha fet. Si la loteria n'és una, això ja ho havia fet abans cada parròquia amb la seva rifa". El problema és, segons López Tena, que "Mas menteix i després no recorda la mentida. Almenys Pujol se'n recordava i mantenia un discurs coherent”.

Pel que fa a Junqueras, el líder de Solidaritat ha explicat que la seva proposta no pot ser més estrambòtica. Vol candidatures separades, per després fer una constitució i després un referèndum dins d'Espanya per aprovar la constitució d'independència que encara no s'haurà produït. "Et felicito, fill!", ha exclamat davant la rialla del públic. 

En tota la història, ha recordat, no hi ha hagut mai cap país que hagi redactat una constitució abans de ser independent: "Això que està fent el jutge Vidal és com la nena que va a l'armari de la mama i juga amb les sabates de taló. Aquest és el nivell que tenim a la política catalana".  

Segons ell, “una constitució, per força, ha de deixar descontent un sector del país perquè té una forta càrrega ideològica. No és un instrument que uneixi sinó que separa. En el nostre cas, tots els esforços haurien d'anar cap a aconseguir la independència, que mai no serà acordada amb Espanya". 

Finalment, pel que fa a les eleccions plebiscitàries, López Tena ha recordat que ni han estat convocades encara ni poden ser plebiscitàries, ja que un plebiscit és una subespècie del referèndum i mai ho poden ser unes eleccions, en les quals  es trien moltes opcions a la vegada. 

"Però la política catalana està instal·lada en la pura metàfora. La realitat, però, és que tenim tant poc poder que Mas va haver d'anar a la manifestació de París dins de la delegació municipal de l'Ajuntament de Barcelona. En Trias l'hi va dur”, ha conclòs. 

El candidat de SI per Vic, Ivan Lapeira

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Miquel Soler, Girona, 20/01/2015 - 20:41

Té tota la raó.

#9 NO PIERDAS EL TIEMPO, Barcelona, 19/01/2015 - 17:34

Lopez metete en ERC
y estaras cada dia en los periodicos
Como extra-parlamentario triunfas poco
mira lo que han hecho TOS los del PSC

Pues lo mismo
a CABALLO GANADOR

#8 zenaida, Barcelona, 19/01/2015 - 16:01

Entre unos y los otros...no levantamos cabeza!!!
Cataluña cada Dia va a menos...y como aigua así...todavía puede ser peor!!!
Muy pocas categoría humana y social!!!
Quien nos ha visto y quien nos ve!!!
Vamos de mal a peor!!!

#7 ambaixadorCAT, UK, 19/01/2015 - 14:53

ERC i CiU m'han decebut molt últimament. Però desgraciadament SI no té representació; crec que el millor que poden fer és entrar en una llista i moure fils per què les coses es facin bé, i s'aparquin tonteries com "consultes definitives" o votar constitucions sense ser independents.

#6 BEJOTA, BCN, 19/01/2015 - 14:38

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentisteNació".

#6.1 BEJOTA, BCN, 19/01/2015 - 14:38

RESULTAT PREVIST 27-S.