Política · 27 de Març de 2013. 09:05h.

CiU i ERC només han arribat a un acord en tres mesos

Sobre funció pública davant les crítiques dels sindicats a Esquerra

Quan CiU i ERC van signar l'anomenat Pacte de la Llibertat -el passat 19 de desembre -, van crear cinc grups de treball per posar-se d'acord sobre aquelles matèries en les que precisament no s'havien posat d'acord: Ensenyament, Sanitat, CCMA, Funció Pública i Universitats.

Els grups, en teoria, s'han anat reunint periòdicament, però l'únic acord al qual han arribat és un -conegut durant el ple del passat 14 de març- per "minimitzar" els ajustos a la Funció Pública. L'acord, en efecte, va ser difós després de saber-se que el Govern suprimia la paga extra als funcionaris.

La proposta pretenia esmorteir les crítiques dels sindicats a Esquerra després que acceptés les noves retallades. L'acord, entre d'altres coses, revisa l'import de les hores extres, advoca per la flexibilitat horària i mobilitat geogràfica i exclou de la reducció d'una paga extra als funcionaris que menys cobren.

La pròpia secretària general d'ERC, Marta Rovira, va afirmar ahir en roda de premsa -a pregunta d'e-notícies- que "un dels últims acords en un grup d'aquestes característiques ha estat al grup de funció pública".

Preguntada per si podia esmentar algun altre acord en un d'aquests grups de treball, Rovira va dir que "els acords s'aniran sabent quan estiguin dats i beneïts i s'aniran coneixent quan estiguin fets i acordats".

"Hi ha un possible acord que encara no està tancat referent a tot el referent a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i amb això em refereixo a l'avantprojecte de pressupost que es va presentar al consell d'Administració", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 Josep, CARDEDEU, 27/03/2013 - 12:48

SI E.R.C. entra al govern Català JUNQUERAS Ja no podra SER LIDER de la Oposició comes ara he veritat ?

#5 Kropotkin, Vic, 27/03/2013 - 12:00

La independencia "divide". En cambio, el expolio que sufren los catalanes "cohesiona"...juas, juas

#4 Winston Churchill, Lleida, 27/03/2013 - 10:48

Als somiatruites de la independència.
Haureu de continuar somiant.
Ciu i PP han arrivat a un acord.
El mesies de la Independència, dient ara no toca i amb ordres als capos de CiU de anar matant el tema.
A canvi el Rajoy fara perdonar, com ja va fer el Felipe, al clan Convergent, Pujol, Mas..

#3 ccc, bcm, 27/03/2013 - 10:14

aquest pacte només té un objectiu, la resta no importa.

#2 Pepe, Barcelona, 27/03/2013 - 09:46

El Sr. Mas ha de dimitir.
I qui opini el contrari, que em doni una sola dada econòmica positiva que hagi aconseguit el Mas durant el seu govern, gràcies.

#2.1 pepet, LLEIDA, 27/03/2013 - 10:16

La dada es que si ho dius tu no val per res apa home!!!

#2.2 Cartanya, bcn, 27/03/2013 - 10:53

#2.1Pepe:jugues

amb les cartes marcades, però t'han diré una, Ercros no tanca a Flix. Ja et voldria veure a tu i a tots els que pensant com tu, arribant a final de mes, i que la empresa on treballis, et pagui no mes que un 30% del teu sou, i que vingui un de la família i et digui que fas per ells.

#2.4 Pepe, Barcelona, 27/03/2013 - 13:33

Cartanya, m'estàs dient que el Sr Mas està ajudant als treballadors? Deu ser per això que cada dia hi ha manifestacions a la plaça St Jaume.
Ara sí que no entenc res...