Política · 28 de Setembre de 2011. 17:59h.

CiU i ERC posen el comptador a zero

Puigercós ofereix "mà estesa" a Mas

CiU i ERC posen el comptador a zero

Puigcercós, durant la seva intervenció al Parlament. (Foto: 3/24)

El líder del grup parlamentari d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha instat el president del Govern, Artur Mas, a fer pinya a Madrid pel concert econòmic. El dirigent republicà ha dit que "nosaltres ens hi arremangarem per allò que per Catalunya sigui just".

"No vagin sols a negociar a Madrid, perquè els precedents no són bons. No vagin a negociar com a Convergència i Unió, ho han de fer en nom del país", ha insistit.

Puigcercós ha reclamat que "no podem cedir a la negociació pensant que una miqueta és millor. No ens deixem enganyar per les paraules dels polítics de Madrid", segons el líder d'Esquerra al Parlament.

En aquest sentit, el president sortint d'Esquerra ha explicat què entèn aquest partit per concert econòmic. "‘L'administració catalana recaptarà tots els impostos, tots, els propis, els anuals cedits i els que encara són al 100% de l’Estat, com  l’impost de societats, i negociarà la quota que ha de retornar a Espanya. D’això parlem Esquerra quan parlem de Concert o Conveni amb l’Estat. La proposta és: nosaltres paguem, nosaltres recaptem, nosaltres negociem, nosaltres decidim!"

El dirigent independentista també ha demanat a Mas que no es deixin entabanar per "les raons d'Estat", que a vegades s'esgrimeix des de la capital d'Espanya. "Cal compartir objectius i podrem compartir trajecte", ha afegit Puigcercós.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 angel, cardedol, 29/09/2011 - 22:02

ERC busca cadira per cobrar mès. abans amb el PSC (no independent) per partit d´esquerdes i d´ecspañal i ara amb CyU de dretes ERC d´esquerdes, no ho entenc?

#3 joan, manresa, 29/09/2011 - 12:21

El Casal,12,15 h.-Axó es tocar de peus a terra.,pro a bonas horas.Fet en el seu moment el PP no tindría las agallas que te are..I li direm més si en la precampanya sa hagués llençat algun misatje de unió entre sobiranistes e independentistas, el PP tindría la mitad d'escons.Pro clar ,primer el p

#2 Antoni, La Pobla de Segur, 28/09/2011 - 20:52

Espero i desitjo que sigui així, independenment de qui ho digui. Penso que el fet que hagi guanyat l'Oriol i en Bosch per anar a Madrid signifiqui els que molts patriotes catalans voldriem. Una entesa sòlida entre ERC i CIU.

#1 Javi, Barcelona, 28/09/2011 - 19:57

Y esto lo propone un pájaro que ya no pinta ná de ná y encima como mucho sacarán dos diputados. Este tío tiene delirios.

#1.1 Pere, Caldes, 28/09/2011 - 20:56

A este pájaro, como tu le llamas, pase lo que pase el día 20N le quedan casi cuatro años de diputado.