Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2012. 22:17h.

CiU i ERC s'encallen amb la consulta

Esquerra votarà la investidura, però no es posen d'acord sobre la data del referèndum

CiU i ERC s'encallen amb la consulta

Junqueras, a la sortida de la reunió (Foto: Catalunya Ràdio)

"M’he de pensar què diré demà", ha estat l’única frase que ha dit Oriol Junqueras a la premsa que se l’ha trobat sortint per la porta de darrere del Palau de la Generalitat. El president Mas compta amb el suport republicà per ser investit, però no hi ha encara acord entre les dues formacions per a un pacte estable de legislatura.

Després de quatre hores i mitja de reunió amb el president Mas al Palau de la Generalitat, Oriol Junqueras ha sortit aquest divendres al vespre per la porta de la casa dels Canonges per esquivar la vintena de periodistes que l’esperava a la porta principal del Palau.

Mas i Junqueras s’han reunit a la Generalitat. El calendari per al referèndum i les taxes que vol implementar ERC separen les dues formacions, però Mas s’ha assegurat el suport republicà per a la investidura.

El president d'Esquerra ha revelat mitjançant el seu compte a Twitter que "continuarem parlant, però encara queden punts per acordar, entre altres, el calendari sobre com i quan farem la consulta".

En aquest sentit, hi ha tingut molt a veure el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que s'ha reunit amb Mas abans de l'arribada de Junqueras i li ha dit que no es poden fer concessions en el que respecta al referèndum.

Mas i Junqueras, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#19 Compromesso storico, Roma, 15/12/2012 - 11:01

A junqueras li agrada Itàlia. Però a ERC no tenen ni idea del "compromesso storico" formulat als setanta per aquells intel·ligents polítics que dirigia Enrico Berlinguer.

#17 joan, manresa, 15/12/2012 - 10:46

tinu.)no está per ostias--(amb perdó)---,u palpem al carrer,al Casal,amb conversas amb la gent...,tenim mala peça al teler..,una cosa es lo qué ens dicta el cor,i altre lo que ens dicta el cervell....,no sabem com acabará tot..,pro la gent no vol discurssos abanderats ,vol primer, respirar econom

#17.1 pep, manresa, 16/12/2012 - 09:05

Només es tracta de fer entendre que no podrem respirar econòmicament mentre seguim ofegats per Espanya, que no costa tant d'entendre

#16 joan, manresa, 15/12/2012 - 10:42

tinu.)en som conscients...,pro hem de tocar de peus a terra.Ens están asetjant per tot arreu,ens ofeguen economicament (veure lo que fan amb l'Euro per recepta),la gent está tambe ofegada ,fer un referendum ,la veritat ,no el guanyarem..,el farem ,pro ens dolt molt pró el perderem...,la gent (con

#15 Joan, Girona, 15/12/2012 - 10:40

En Cerillo ho ha enmerdat tot

#14 Llivori, Olot, 15/12/2012 - 10:39

S'equivoca en Junqueres,.....tal com va proposar la ANC, no s'ha de dir la data del referendum...Es com jugar amb les cartes descobertes....Siguin madurs srs. De ERC.

#14.1 pep, manresa, 16/12/2012 - 02:15

No entenc perquè no s'ha de dir, aquí no tenim res que amagar, hem de ser lliures per dir i fer el què calgui sense complexos, però en fi, si no es vol fer pùblica que no es faci, però que l'acordin i la signin com més aviat millor, les dues coses, signatura i consulta
Siguin madurs srs de CiU