Política · 14 de Desembre de 2009. 10:01h.

CiU i ERC van votar-hi en contra al Parlament

Puigcercós i Puig donen suport a la consulta, però van rebutjar una iniciativa popular

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, i el secretari adjunt de CDC, Felip Puig, van negar que hi hagués contradicció pel fet d'haver donat suport a les consultes sobiranistes i per contra, haver votat negativament a la ILP que es va presentar al Parlament.

"No és contradictori, no m'hi extendré, però no només hi van haver problemes formals", ha assenyalat Puig, a més d'indicar que "països com el Quebec es poden permetre el luxe, perquè tenen un Tribunal Constitucional imparcial, que els hi permet fer referèndums i perdre'ls".

"Aquest país no es pot permetre un referèndum mentre no tingui la majoria social garantida", ha sentenciat.

Per la seva banda, Puigcercós va apostar per "fer un procés que s'hi sumi tothom". "Això és com parlar de la sopa d'all, si hi hagués una majoria independentista al Parlament, no caldria aquest procés". "La onada municipalista portarà a la onada nacional", ha considerat, a més d'assenyalar que "la força d'aquest procés és que s'ha començat des de abaix"

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 joan, manresa, 14/12/2009 - 17:55

Srs.estan de sort.Tenen una segon oportunitat,no tutom pot dir lo matej.No la desaprofitin.La situació es delicada i calen jugades de mestre.La putada fore que el PSC-PSOE vayen lo que cau,adelanti les eleccions abans de mes consultes.No serán tan inte

#2 VIRIATO, IBERIA, 14/12/2009 - 11:08

Con la poltrona, no se juega.

#1 Antoni, Mahón con H, 14/12/2009 - 11:03

Tampoco es tan raro, que los políticos catalanes voten una cosa porque les interesa y hagan otra para no quedar mal. Si tenemos en cuenta la trayectoria de estos señores.Todo esta dentro de la mas absoluta normalidad, vamos digo yo